4000 de lei ???

Arde plenul parlamentului iar pe baba o doare direct in cot. De cateva zile suntem sufocati cu stirile despre supararea parlamentilor. Distinsii alesi, 588 la numar, vor suferi de pe urma unor reduceri la bugetul pentru cazare. Daca pana acum aveau 7500 de lei pentru lafait in lux, de acum vor trebui sa se descurce doar cu 4000 de lei.

Tara a ales 300 si ei s-au dublat. Prima data am crezut ca e din cauza aburilor alcooluui, insa recent s-au si confirmat toti parlamentarii de vaza ai tarii. Oameni care vor decide soarta tarii si implicit a noastra in urmatorii 4 ani. Maramuresul a trimis destui parlamentari incat sa speram la un viitor mai bun pentru acest judet uitat de toti. Insa dansii nu au reusit sa asigure nici macar un post de secretar de stat in actualul guvern. Acolo unde sunt vreo 100 de secretari de stat, noi nu avem nici macar unul. Cel putin pana acum, vor spune ei. 🙂
   Acesti parlamentari care mai mult chiulesc decat lucreaza, se plang ca 4000 de lei li se pare insuficient pe luna pentru cazare. Tot ma intreb de ce nu s-a iesit la proteste. Sunt unii oameni care abia reusesc sa isi plateasca chiriile, iar ei mai ca se arunca de la etajul parlamentului ca li se taie bugetul. Nu toti, insa o parte destul de consistenta a parlamentului.
   La inceputul crizei economice auzeam stiri despre faptul ca ministrul japonez si-a micsorat leafa, ca in Germania membrii Bundestag-ului si-au micsorat si ei veniturile. La noi liniste si pace. Noi ne lafaiam din 2009 pana in 2013 pe 7500 de lei lunar in hotel sau chirii. Acum ca se doreste o micsorarea ne consideram furati. Stiti vorba aia cu hotul striga hotii !
P.S.: Uneori oamenii aia din cladirea aia mare reusesc sa ma enerveze la culme 🙂

Sursa foto:jurnalul.ro

24 de comentarii

  1. Doamne.. nu stiam ca atat de mult au pentru cazare pe luna..
    Atunci noi..care ne descurcam poate cu un salariu minim…ce sa mai zicem?

  2. si stii de ce fac asta pentru ca ceilalti 300 pe care nu i-au ales romanii sint acolo doar pentru ei. Nu dau socoteala la nimeni. Poate ca saracii au dat si ei un plocon sa ajunga acolo si acum nu au cum sa-si faca plinul pina la alegerile viitoare ca sa aiba sa dea din nou.
    Doamne mare e gradina ta si multi te fura.

    Adrian.

  3. Cred ca mai tare decat discutia despre alocatiile lor ar trebui sa ne deranjeze faptul ca ei nu accepta obligativitatea prezentei la Parlament, cu penalizari implicite pentru absente nemotivate). Pana la urma sa dea statul un ban (adica noi), dar sa stim ca merita…

  4. din pacate, criza e doar pentru cei saraci. la romani e prea multa nesimtire si prea putina echitate ca sa fim o tara in care sa existe viitor si perspectiva.

  5. Ma abtin sa comentez. Experienta de chirias cu 200 EUR/luna ma impiedica sa concep o enormitate de felul a 4.000 RON/luna.

    @amiralul: perfect de acord cu tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*