Batjocura lor

podul de la ulmeni

Majoritatea celor care mă citesc sunt de prin zona nord-vestică a țării. E ușor de ghicit de ce. Însă, acum aș vrea ca să vadă cât mai multă lume și din alte județe, modul în care centrul a decis să rezolve o problemă importantă a județului Maramureș.

În principiu, județul nostru este împărțit în mai multe țări: a Maramureșului, a Lăpușului, a Codrului, a Someșului etc. Fiecare cu specificul și problemele lui. Una dintre cele mai pricăjite țări, este cea a Codrului și a Someșului. Cele două țări sunt despărțite de râul Someș.

Locuitorii de pe cele două maluri ar avea nevoie urgentă de un pod. La ora actuală. cei de acolo se folosesc de un bac, nu e cel mai sigur mijloc de a trece un râu. De-a lungul anilor, oamenilor li s-a promis marea cu sarea. Din 1992 până în 2012, toți parlamentarii și președinții de consiliu au făcut câte un pod.

Proiecte, vorbe și planuri. Nu s-a realizat nimic, iar guvernul ne-a sărit din schemă din nou. Suntem fără drumuri, suntem fără industrie și se pare că nu avem nici un cuvânt prin capitală. Suntem ai nimănui, așa cum am fost de-a lungul istoriei.

Lemn, sare și minereu. Toți ne-au prăduit și nu ne-au dat nimic în schimb. Noi vă primim cu pălincă și slănină, așa îi stă bine unui moroșan. Însă, vă garantez eu că odată se va termina și batjocura asta la adresa noastră.

Foto

7 comentarii

  1. Mie imi place la nebunie: in judetul vostru sunt mai multe tari, iar oamenilor din doua tari separate de un râu li s-a promis marea cu sarea.
    Asemenea anomalii geo-politice mai rar! 🙂

  2. Asta ar mai lipsi, ca în propria ţară să am nevoie de paşaport cînd traversez strada. Nu înţeleg cum de nu te-ai obişnuit. Politicienii promit şi noi ne prefacem că-i credem. Şi nu capitala e de vină. Aceeaşi oameni au promis şi în Bucureşti multe şi nu s-a făcut nimic. La fel săriţi din schemă suntem şi noi, bucureştenii. Fiindcă alţii sunt săriţi de-a binelea.

  3. Eu am fost in Muntenia, in Moldova, in Dobrogea, chiar si in Oltenia. Dar conditii mai jalnice ca la noi nicaieri nu am gasit.

  4. Din 1992 și până în 2013 chiar nu s-a gândit nimeni să ia atitudine? Înțeleg că moroșănii îs oameni primitori, dar totuși… e în joc soarta multor oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*