Borșa, eterna…

M-am săturat de ”la noi”
Nu contăm deloc pentru ei

… Terra Nova moroșană. Dacă majoritatea ne-am dori ca zona să fie cunoscută, în special pentru un paradis turistic, unele persoane de acolo vor să ne demonstreze contrariul.

Borșa, orașul unde, înainte și după 1989, s-au defrișat munți întregi. Nu trebuie să vă explic ce înseamnă asta pentru ecosistemul județului. Peisajul, în unele zone, arată exact ca la Cernobâl.

Borșa este vatra haiducilor moderni. Aici, interlopii intră cu mașina proprie în cea a poliției. Oraș, unde infractorii se ascund prin peșteri în adâncul munților. Aici, fiecare e vecin cu câte un autoproclamat mafiot. Aici, nu există lege sau dacă există, borșenii sunt deasupra ei.

Borșa, locul în care pentru prima dată în România, primarul a decis să închidă primăria. Totul în semn de protest față de decizia care a sosit din capitală. Cei de la centru au hotărât să schimbe directorul spitalului din localitate. Bineînțeles că e vorba de criterii politice.

Acesta este un oraș din România care încă rezistă datorită banilor celor plecați la muncă în străinătate. Problema e că plecați pe afară, cei de acolo au învățat tot ce e mai prost. Situația nu se schimbă, problema e aceeași de ani de zile.

P.S. Nu doresc să generalizez, printre cei de acolo sunt destui oameni muncitori și serioși.

Foto

Comentarii

  1. By Javra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *