Cum sa alegi cele mai potrivite jucarii educative pentru copilul tau (P)

Cand vorbim de jocuri sau jucarii nu trebuie sa ne gandim sub nicio forma la televizor sau la diferitele dispozitive ce pot oferi jocuri video, filme sau desenete animate (nici macar aplicatii pentru copii), ci suntem incurajati sa ne indreptam atentia catre clasicele jucarii din lemn (cum ar putea sa spuna unii).  Altfel, risti nu doar ca cel mic sa se planga ca este plictisit, ci sa ii si impiedici dezvoltarea psihica sau imbunatatirea abilitatilor de care are atat de mare nevoie in viata.

Cum poti sa gasesti (si sa alegi apoi) cele mai bune jucarii ce sa capteze atentia celui mic cat mai multe ore? Pentru inceput, poti arunca o privire peste oferta magazinului cu jucarii educative din lemn Teeny.ro.

jucarii educative

Contureaza-ti raspunsuri cat mai clare inainte de porni la cumparaturi de jucarii:

  1. Ce varsta are copilul (sau copiii)?
  2. Care le sunt interesele?
  3. Ce le place sa faca?

Apoi, dupa ce ai filtrat rezultatele in magazin si ai cateva categorii sau optiuni din care sa alegi, gandeste-te si la urmatoarele:

  1. Este aceasta jucarie sigura de folosit pentru varsta copilului meu? Citeste cu atentie informatiile afisate pe pagina de produs si specificatiile tehnice.
  2. Atrage ea interesul celui mic?
  3. Este potrivita pentru varsta exacta a copilului?
  4. Poate sa fie folosita doar de cel mic sau este nevoie de inca o persoana (pentru implicare sau supraveghere)?
  5. Ce fel de activitati va incuraja acea jucarie?

Jucariile si jocurile au un rol deosebit de important in dezvoltarea bebelusilor si a copiilor, fie ca o credem, fie ca nu (poate pentru unii, jucariile raman o simpla risipa de bani). Totusi, adevarul este dovedit de numeroase cercetari (dar si de dovada istoriei) – jucariile ii incurajeaza pe cei mici sa isi foloseasca imaginatia, sa isi dezvolte creativitatea, procesele motorii fine, logica, intelegerea spatiului, a dimensiunilor; mai mult decat atat, jucariile le permite copiilor sa isi cladeasca increderea de sine. Cum asa? In timp ce se joaca cu o jucarie, cei mici incep sa inteleaga si sa aprecieze cand termina o activitate anume. “Mama, uite, am facut asta”! Astfel, este important sa recunoastem de fiecare data succesul lor si sa ii incurajam si sa ii apreciem pentru asta.

Un rol important il joaca jucariile educative din lemn, ce imbunatatesc coordonarea ochi-main, ajuta la rezolvarea problemelor, sunt durabile, sigure si pun accent pe abilitatile necesare ulterior in viata reala.

BEBELUSII sunt interesati de jucariile in culori vii, cu multe texturi. Ei sunt captivati sa le priveasca, sa le atinga cu mainile sau cu gurita, sa pune piese diferite impreuna si sa inteleaga lumea ce ii inconjoara.

Pentru acestia este bine sa alegem jucarii pe care le pot pipai, le pot tine, le pot arunca. Dupa ce se tarasc sau umbla, vor aprecia si jucariile ce se trag, se imping sau mingile.

Tu ce fel de jucarii ai cumparat in ultima vreme? Ce ai recomanda si altor parinti?

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*