Cum sa iti pastrezi spatiul de lucru pentru repararea autoturismului curat si bine organizat (P)

Știri din Maramureș 10 ianuarie 2018
Vi se pare în regulă culoarea apei de pe Săsar?

Cand lucrezi la masina, poti face multa mizerie. Uneltele pe care le folosesti si timpul necesar vor avea ca rezultat gramezi dezorganizate. Acest lucru ar putea cauza de-a lungul timpului probleme, cum ar fi defectarea unor piese sau pierderea lor. Iata cateva trucuri pe care oricine le poate folosi pentru a-si pastra spatiul de lucru organizat si curat atunci cand repara o masina.

Urmarea unor instructiuni ce tin de siguranta te vor ajuta sa iti pastrezi spatiul in care lucrezi foarte bine organizat si impecabil. Orice unelte cu actionare electrica sau pneumatica, precum compresoare sau alte piese trebuie dezactivate si apoi puse la locul potrivit cand iti termini treaba de facut. Astfel cablurile nu iti vor mai sta in cale iar data viitoare cu siguranta produsul necesar va fi mai usor de gasit.

  • Este o idee buna sa pastrezi unul sau mai multe organizatoare mobile la indemana pentru unelte intre spatiul de lucru si dulap. Astfel vor fi mai usor de gasit piesele mici, cum ar fi bucsele. O cutie de unelte sau un dulapior cu roti va depozita totul intr-o singura locatie si pe deasupra pot fi mutate foarte usor si piesele inlocuite la finalul zilei.
  • Orice fluide sau lichide care s-au varsat trebuie imediat sterse. Nu e greu sa uiti de unde vine acea baltoaca in mijlocul spatiului de lucru, poate de la ultimul schimb de ulei sau de lichid de frana care au ajuns pe jos. Astfel podeaua va deveni un loc periculos. Lichidele din baltoaca se vor imprastia si mai mult si uneltele sau cablurile din zona vor fi afectate. Curatarea imediata a ceea ce s-a varsat va preveni acest lucru sa se intample. Pe langa asta, pentru scurgerile mici, se pot folosi lavete din bumbac de unica folosinta
  • Este important sa ai mai multe unelte la indemana astfel incat sa poti gestiona orice fel de situatie in mod eficient. Vine o vreme cand unele unelte incep sa se uzeze sau sa se rupa. Acesta unelte ar trebui aruncate daca nu mai sunt folositoare. Aruncarea uneltelor vechi sau nefolositoare vor pastra zona curata si mai bine organizata eliminand mizeria.

Fa-ti timp sa cureti spatiul de lucru la finalul fiecarei zile sau intre proiecte. Pune la loc uneltele in spatiul special destinat lor intre reparatii astfel incat sa fie usor de gasit. Tine cele mai des folosite unelte intr-o cutie sau un dulapior cu rotile. Fa-ti timp sa te concentrezi pe curatat astfel incat zona sa nu devina o mizerie de nedescris.

Cea mai buna metoda de a lucra este sa termini complet fiecare proiect sau sarcina inainte de a trece la urmatoarea. Asta te va asigura ca nimic nu va fi uitat. De asemenea, nu vei mai avea unelte imprastiate peste tot in zona de lucru. Fiecare reparatie ar trebui realizata in mod complet inainte de a te muta spre o alta zona. Uneltele si alte produse trebuie sa fie puse inapoi la locul lor in mod corect dupa ce treaba este terminata. Acest lucru te va ajuta sa mentii curatenia si organizarea intreaga zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *