De prin secția de votare adunate

Știri din Maramureș 9 octombrie 2018
Știri din Maramureș 8 octombrie 2018

30 de ore în două zile. Atât am stat în secția de votare la care am fost arondat în Baia Mare. Din 1578 de persoane au votat 291 de persoane. 275 au zis DA și 12 NU. 4 buletine au fost nule. O prezență de 18.4% .

O comisie completă cu 2 persoane care nu au votat din 7. Media de vârstă a celor ce au votat a fost de 58 de ani. Mulți nu au votat niciodată până acum. Alții au fost alegători conștiincioși cu spatele buletinelor pline de buline.

Tineri au fost puțini spre deloc. Penticostali din plin. Îi amintesc pe ei pentru că au fost mulți și s-a văzut clar că nu știu ce trebuie să facă. Au votat la comandă și erau debusolați. De ce zic asta?

A venit o familie „taradițională” de penticostali alcătuit din mamă, tată și fiică. Fiica lor a stat în cabină 5 minute și a ieșit cu lacrimi în ochi, speriată că ea nu știe ce trebuie să facă. Șefa de secție i-a prezentat opțiunile afișate pe ușa de la intrare și apoi a intrat și a stat iar 5 minute. Din păcate părinții au încercat să exercite presiune, spunând că trebuie să voteze DA. Urât.

Nu au fost incidente.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *