Importanta mobilierului ergonomic in viata copilului (P)

Presiunea de a trai in societatea actuala se rasfrange cel mai adesea asupra coloanei vertebrale. Nenumaratele ore petrecute la birou, in fata calculatorului, au impact negativ inca de la o varsta frageda. Contrar vremurilor apuse, copilul modern, al zilelor noastre isi traieste copilaria in sezut, pe scaun, in fata monitorului, uitand de cele mai multe ori ca bucuria se simte afara, alaturi de alti copii, facand nazbatii si creand amintiri pentru toata viata.

Cum acest comportament apasa asupra coloanei copilului, care va deveni adultul bolnavicios de mai tarziu, importanta alegerii unui mobilier de birou ergonomic, care sa se adapteze nevoilor individului, a devenit primordiala. Preocuparea parintelui este de a-i asigura celui mic un mediu optim de lucru, un mobilier care sa-i mentina corpul intr-o pozitie relaxata, corecta, care sa nu-i afecteze capacitatea de concentrare si sa-i provoace probleme ale coloanei.

In acest scop a fost creat mobilierul ergonomic Moll, care pune accentul pe individ, pe interactiunea pe care o are acesta cu masa si scaunul de lucru. Principalul scop al acestuia este de a se adapta nevoilor individului in timpul unei activitati, facilitand desfasurarea acesteia, si mentinand o pozitie corecta si relaxata a celui in cauza. Mobilierul ergonomic isi schimba formatul, se adapteaza in mod flexibil la necesitatea copilului, crescand odata cu acesta. Scaunul si masa de birou sunt flexibile si se pot ajusta in functie de inaltimea si proportiile celui mic. Importanta acestui tip de mobilier deriva din faptul ca pastreaza corpul intr-o pozitie relaxanta, care sporeste concentrarea, previne problemele datorate unei pozitii incorecte, este functional, robust si durabil. mobila

Pe masura ce copilul creste, mobilerul ergonomic creste si el, putand fi ajustat in functie de inaltimea si greutatea micutului, astfel mobilierul este ergonomic pe toata durata de folosire. Setarea mobilierului se face usor, din cateva miscari, datorita mecanismelor simple de ajustare. Mesele de birou pot fi inclinate in orice unghi, in functie de activitatea pe care o desfasoara copilul, astfel incat timpul petrecut la masa de lucru, sa fie cat mai relaxant. Inclinarea blatului se face pana la 30 grade, mesele sunt prevazute cu un sistem anti-alunecare, pentru a preveni caderea obiectelor cand blatul este ridicat. Inaltimea meselor este de asemenea ajustabila. In ceea ce priveste scaunele, accentul se pune pe adancimea sezutului si pozitia spatarului, care asigura suport optim pentru zona lombara, datorita spatarului oscilant.

Nu doar functionalitatea si multitudinea de aspecte pozitive pe care le au asupra sanatatii celor mici, le recomanda, ci si designul atractiv si inedit al mobilierelor ergonomice fac diferenta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*