Maramureșul spune pas solicitării BOR

Știri din Maramureș 11 februarie 2014
Știri din Maramureș 10 februarie 2014

UPDATE: Să mai destindem un pic atmosfera: Patriarhul Daniel: „Ar fi de bun simţ ca orice medalie câştigată la Soci să fie donată pentru Catedrală”.

Cred că știți prea bine ce undă de șoc a creat solicitarea Bisericii Ortodoxe Române. Majoritatea preoților se scaldă în opulență, dar ei vor bani de la fiecare județ din țară pentru a putea finaliza Catedrala Mântuirii Neamului (cam târziu ne mântuim, nu?).

Județul nostru se înscrie pe o listă selectă, alături de Brașov, Suceava, Călărași, Timișoara etc. Aleșii din aceste județe au decis că nu e oportună solicitarea BOR și nu vor finanța construcția. Având în vedere că e an electoral și știm cu toții cât de neimparțiali sunt preoții, oamenii de aici au avut curaj.

BOR nu vede că nu sunt bani pentru sănătate, învățământ și administrație? Doar privind aceste trei sectoare, ar fi trebuit să se gândească înainte să trimită acele scrisori. Să ne mai lase cu donațiile și binefacerile lor. E suficient să privim averea colosală a bisericii și ne vom da seama că nici măcar 1% nu e folosită pentru ajutorarea oamenilor.

BOR a dat greș de data aceasta. Încrederea oricum era în scădere, acum e posibil să o ia la vale cu totul.

 

Comentarii

  1. By Daniela

  2. By cotos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *