Și noi unde?

Paște Fericit
La comunicare stăm bine

toaletaecologicaUn oraș care se vrea a fi european, trebuie să îndeplinească anumite condiții. De exemplu, Baia Mare este un oraș mediu din țara asta. Ani la rând, aici s-a importat mână de lucru de prin împrejurimi sau de peste Carpați. Salariile frumoase din minerit au atras oamenii ca magnetul. Așa se face că în anii 50 aveam 30.000 de locuitori, iar acum trăim aici aproximativ 120.000 de suflete.

După intrarea noastră în Uniunea Europeană, a trebuit să îndeplinim niște criterii dure, privind gradul de confort al  orașului. De altfel, a trebuit să scăpăm de poluatorii zonei, să asigurăm cât mai mult spațiu verde etc. Turiștii care au venit și vin în continuare aici, laudă orașul. S-au schimbat multe, însă un singur lucru e constant.

Toaletele publice lipsesc cu desăvârșire. Ca și turist în urbea de pe Săsar, vei avea partea de o surpriză neplăcută atunci când vei căuta un loc în care să…știți voi ce. Dacă nu mă înșel, avem o toaletă publică undeva prin Centrul Vechi al orașului. Renovată cu mare tam-tam acum câțiva ani și pe o sumă de bani considerabilă, locul este prea puțin folosit. Oamenii evită acel spațiu datorită mirosului și condițiilor mizere.

Toalete ecologice mai sunt amplasate prin oraș, însă dacă ajungeți vreodată pe aici vă recomand să le ocoliți. Sunt cele mai rușinoase locuri care pot exista în acest oraș. Starea lor deplorabilă, mirosul înțepător toate acestea repugnă orice persoană cu simț olfactiv.

Promisiuni pentru condiții umane am primit de la autorități, de-a lungul anilor, chiar de mai multe ori, însă până în ziua de azi nu s-a realizat nimic. Un oraș european de talia noastră ar trebui să aibă anumite spații pregătite pentru situațiile de urgență de acest gen. Mă simt umilit de fiecare dată când mă oprește cineva pe stradă să mă întrebe încotro. Trebuie luate măsuri… dacă dorim să fim un exemplu pentru alții să o facem ca la carte.

Sursa foto.

Comentarii

  1. By Cristina

  2. By Cristina

  3. By DANAP.RO

  4. By Havrince Daniel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *