Turnul de apa bastionul boschetarilor

In Baia Mare, exista doua turnuri de apa. Una dintre ele este in plin centru orasului, in locul unde exista o gara in perioada interbelica. Iar cealalta este plasata chiar langa gara noua.

Bineinteles ca cele doua cladiri sunt dezafectate si in loc de apa, pe acolo gasim oameni ai strazii, care le transforma in adevarate centre de focar. Sa nu mai vorbim de disconfortul pe care il creeaza locatorilor din zonele unde se afla.

Am vazut cu ochii mei intr-o seara in spate la Romarta, adica in Centrul Nou al orasului, turnul de apa lumina ca un far. E posibil sa nu fi comentat nimic daca ne aflam la malul Marii Negre, dar aici nu avem nevoie de asa ceva. In special cand stiu ca boschetarii au dat foc la tot felul de prostii pentru a se incalzi.
Cea de la gara noua este intr-o stare si mai proasta. Acolo chiar ca nu mai intervine nimeni pentru a dispersa oamenii strazii din turn. Politia CF ar trebui sa intervina acolo, dar din pacate nu o face. Si nu de azi de ieri, ci de mai bine de 10 ani.

Primaria din cate se pare nu poate face nimic, deoarece acele cladiri apartin Cailor Ferate Romane (CFR), care stim cu totii ca nu a dat faliment pana acuma doar pentru ca i-a salvat statul. Cele doua cladiri trebuie ori modernizate si folosite pentru ce au fost construite ori demolate si scapati oamenii din zonele respective de focarele de boschetari si boli.

P.S.: Sa nu uitam ca in ambele cladiri sau comis crime iar prostituatele folosesc si ele respectivele cladiri !

Sursa foto:emaramures.ro

10 comentarii

  1. Daca si-ar da interesul autoritatile, ar iesi niste obiective turistice din ele. Altfel vezi un oras de la inaltime.

  2. Ei lasă că şi prostituatele trebuie să îşi facă meseria :)) Vrei să le iei pâinea, Cotos ?:O

  3. Sti ce nu imi place la Baia Mare? Sunt prea multe cladiri si turnuri care raman asa de cand sunt facute, nu le acorda nimeni importanta mai ales noul primarul Chereches nu face nimic cu acele turnuri si cladiri vechi. Cu Turnul de la Combinat ce a facut?

  4. Si eu am un turn de apa prin imprejurimi. Nu lumineaza ca farul, dar „duduie” de boschetari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*