19 zile până la Capitală Culturală Europeană.

baia mare capitală culturală europeană

În data de 16 septembrie, dacă nu mă înșel cu o zi, vom afla care oraș va deveni capitală culturală a Europei în 2021. S-a muncit enorm din partea celor patru orașe rămase în finală. Acum toate depind doar de un juriu.

Nu sunt ipocrit, mi-aș dori din toată inima ca Baia Mare să iasă câștigătoare. Da, probabil cineva își va aroga iar toate meritele, dar orașul nostru ar face un salt uriaș în față. Nu, nu vom deveni dintr-o dată mai culți și mai bine plătiți, însă aspectul orașului va suporta modificări substanțiale.

Voi credeți că o astfel de titulatură ar putea ajuta orașul nostru?

2 comentarii

  1. Sigur ca ar putea ajuta orasul, atat timp cat exista transparenta financiara totala din partea celor cu access la fonduri. In lumina evenimentelor din ultimele luni, in care doi din conducatorii sponsorului principal, Consiliul Local, sunt inchisi pentru mita si coruptie, indoielile exista.
    Mai mult, actuala echipa nu e in stare sa isi asume decizia de a nu fi facut un website. Ar fi mult mai simplu sa iasa in public si sa declare „da, nu l-am facut, am folosit banii pentru asta si cealalta in schimb.” Din pacate pentru efortul lor de a fi transparenti (cu care se lauda in documentul candidaturii) lumea cu impresia asta ramane: unde e websiteul?
    https://georgemotoc.com/2016/08/25/hometown-baia-mare-stands-a-good-chance-to-become-the-european-capital-of-culture-2021/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*