Antonio Pribanić: vom lupta pentru culorile acestui club mereu

După două săptămâni mai lejere, este timpul să punem osul la treabă. M-am gândit să începem în forță, iar un pivot de la echipa Minaur Baia Mare nici că se putea să fie mai potrivit pentru acest interviu. Antonio Pribanić a venit în vara trecută la echipa noastră dragă, însă este unul dintre pionii succesului din prima parte a sezonului. A fost amabil și între sărbătorile de iarnă și-a făcut timp și mi-a răspuns la câteva întrebări.

Antonio spune-ne câteva lucruri despre tine.

Vin din Croația, „țara handbalului”. Acum trăiesc în Baia Mare, însă orașul meu natal este Rijeka. Sunt un băiat simplu căruia îi place sportul și să muncească. Având în vedere că vin dintr-un oraș aflat la malul mării, îmi place să pescuiesc, navighez și să fac scufundări.

Am văzut că iubești și fotbalul. Ai vreo echipă preferată?

Când eram tânăr mergeam foarte des la meciurile echipei Rijeka. Iubesc acest club, sunt un suporter înfocat al lor. În timpul antrenamentelor când antrenorul ne oferă 15 minute de răgaz, toți jucăm câte o miuță. 🙂

Am observat că echipa este foarte unită. Este acesta unul dintre motivele succesului?

Ai dreptate, suntem foarte uniți. Însă, nu doar acest lucrur a făcut să fim pe primul loc. Consider că avem jucători de calitate și toți punem osul la treabă.

minaurbaiamare

Care a fost cel mai dificil meci de anul trecut?

Când am avut foarte mulți jucători accidentați s-a văzut. Nu eram compacți, iar pentru noi aceasta a fost o perioadă destul de grea, indiferent de adversari.

România a fost o superputere în handbal, acum Croația este acea echipă. Sunt diferențe mari între stilurile celor două țări?

Handbalul este handbal, nu cred că sunt așa mari diferențe. Înainte era Iugoslavia, o super echipă, după destrămarea ei au apărut la mondiale sau europene mai tot timpul câte 3-4 echipe din fosta țară. Zona abundă de talent, însă cu siguranță că fără multă muncă nu poți ajunge numărul 1.

Putem termina sezonul acesta pe unul din locurile 1-3?

Suntem într-o poziție excelentă la ora actuală, însă ce va fi până la final nu știu. Să fim sănătoși, să contiunăm munca, iar la final sper să fim cu toții mulțumiți.

Ce ne spui despre orașul Baia Mare? Este pe placul tău?

Baia Mare este un oraș perfect. Aveți restaurante bune, cafenele frumoase, o piață centrală foarte bine întreținută și chiar și un centru comercial. Orașul este plin de spa-uri, oamenii sunt foarte amabili și iubesc handbalul. Pentru un jucător de handbal este mai mult decât suficient.

Ai învățat limba română?

La antrenamente vorbim în limba engleză, deci pe teren nu folosim limba română. Asta nu înseamnă că băieții din echipă nu m-au învățat anumite cuvinte.

Mulțumit de atmosfera de la meciuri?

Foarte încântat. Este o plăcere să joci atunci când suporterii sunt alături de tine.

Un mesaj pentru suporterii Minaurului.

Vreau să promit celor care iubesc Minaur, că noi vom lupta pentru culorile acestui club mereu. Uneori va fi greu, nu poți câștiga mereu în sport, dar dacă vor fi alături de noi, vom încerca să îi răsplătim cu jocul din teren.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*