ArtFoto – vânătoarea de peisaje citadine

Yellow Shirts, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» relansează provocarea ArtFoto – vânătoarea de peisaje citadine. Băimăreni și turiști deopotrivă, luați-vă aparatul foto și porniți luna aceasta pe urmele lui Hollósy și ale studenților săi. Recunoașteți locurile și clădirile care i-au inspirat, fotografiați-le și vom reface împreună poezia urbei! Alăturăm, virtual, perspectiva pictorului consacrat și cea a fotografului contemporan!

Ia peisajul citadin la pas, descoperă-l și ascultă-l! Caută inspirația celor aproape 4000 de artiști din întreaga lume care au venit la Baia Mare începând din 1896. Fascinați de frumusețea locurilor, au pictat și au „documentat” orașul.

Te invităm să alegi din expoziția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» lucrări care înfățișează diverse ipostaze ale orașului nostru și să cauți “echivalentul urban contemporan”. Fă o fotografie care surprinde (aproximativ) același “peisaj urban” și trimite-o prin e-mail, pe adresa muzartbm@yahoo.com, sau adu-o la muzeu (sediul de pe str. 1 Mai, nr.8) până pe 28.11.2021.

Fotografiile și lucrările care le-au inspirat vor fi prezentate într-o expoziție virtuală care va fi lansată pe platforma artsteps.com în luna decembrie.

Vânătoarea de peisaje urbane face parte din proiectul „Artă-mă”, care are ca scop promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și dezvoltării unui sentiment de patriotism local la nivelul comunității. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Baia Mare (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea) și de Municipiul Baia Mare (finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în domeniul cultură).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*