Ați auzit de Strâmtorile Țicăului?

defileul ticau benesat

Unii dintre voi, da, ați auzit, dar cred că sunteți destul de puțini. La ora actuală, se află pe teritoriul județului Maramureș, însă în negura timpului a aparținut și de Sălaj. La 40 de km de Baia Mare, este locul ideal pentru o escapadă la final de săptămână. Râul Someș taie dealurile în două, iar priveliștea o să vă lase fără replică.

Prima localitate din Sălaj, Benesat, este și unul dintre cele mai dragi locuri mie. Dar, tot aici se găsește și o baltă unde se poate pescui (s-au raportat și capturi de 20 de kg). Prin Strâmtorile Țicăului puteți opta pentru campare, există chiar și un izvor în apropiere. Iar dacă vă plac drumețiile, puteți să mergeți până la ruinele unui vechi edificiu (legenda spuna că Pintea Viteazul s-a adăpostit pe acolo). Vă garantez că nu o să vă plictisiți aici.

4 comentarii

  1. Apartine de Maramures, dar eu mereu spuneam ca e cel mai frumos loc din Salaj. :))

  2. sau chiar un loc bun de organizat ceva evenimente, pe cealată parte de Someș, unde e o super platformă. me gusta. loc de oprit la poze.

  3. Asa este, aparțineau județului istoric Sălaj, iar in zilele noastre aparțin in proporție de aproximativ 45%. Sunt traversate de o sosea si calea ferată dintre București – Jibou si Baia Mare. Malul drept al Someșului este însoțit de un drum interjudețean care trece pe la poalele Dealului Mare, pe al cărui versant sud-vestic se afla in degradare continua rămășițele fostei mănăstiri benedictine fortificate, numite de către localnici „Cetatea lui Pintea” . Totul e bine si frumos, doar ca textul prezentării de mai sus ilustrează carente de gramatica a limbii romane. Nu trebuie virgula după „Iar”, in timp ce „subst. EDIFICIU este de genul neutru, prin urmare, corect este „unui vechi edificiu” s.a. Îmi cer scuze ca am îndrăznit! 😊

1 trackback / pingback

  1. Ati auzit de Stramtorile Ticaului? (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*