Bagă bani în biserici

biserică

Să clarificăm de la început că nu mă interesează confesiunea nimănui. Biserica, indiferent de confesiune,  este una dintre cele mai prolifice arme de manipulat poporul. S-a discutat așa de mult pe tema asta, încât s-ar părea că este răsuflată. Da, pe naiba! În România, ni se demonstrează zi de zi că biserica și politicul merg mână în mână, iar noi avem datoria să luăm atitudine. Să atenționăm!!!

Fiind campanie electorală, mai marii bisericilor profită din plin. 1 milion de euro pentru catedrală, 1 milion de euro pentru bisericiele de peste graniță, încă 1 milion de euro pentru catedrală și tot așa. Nu există săptămână în care prelații bisericilor să nu cerșească. Iar jegoșii din guvern, parlament, de buni creștini ce sunt, le dau. Fără să se întrebe ce și cum. Știu că asta îi ridică în ochii unui popor îndobitocit la maxim.

De 25 de ani aceeași porcărie. Guvernul bagă bani cu nemiluita în biserică. Biserica spală creierele enoriașilor înainte de alegeri. Pentru popi culoarea politică nu contează, la ei primează culoarea „hârtiei”. Stăm pe loc în Evul Mediu. Nu facem pași spre modernism. Ne place așa. Moaște, catedrale și haine sfinte. România anului 2014.

3 comentarii

  1. Ai clarificat de la inceput ca nu te intereseaza confesiunea nimanui. Totusi, in cele descrise de tine mai sus, se incadreaza o singura biserica, cea ortodoxa. Generalizarea sau „bagatul in aceiasi galeata” este un defect al societatii noastre. Astfel, punctul pe „i” nu se pune niciodata, este acolo, undeva in neant, ei. Poate daca i-am nominaliza pe acei preoti sau conducatori de biserici care sar gardul credintei pe care o reprezinta, i-am putea opri cumva in a sapa aceasta groapa intre evolutia societatii spre valorile POZITIVE occidentale si credinta fiecaruia dintre noi, oricare ar fi ea.

  2. @Nick: Pe langa cea ortodoxa, poti linistit sa incluzi si cea catolica(romano si greco), reformata etc. Sincer, toti fac acelasi lucru. Am specificat ca nu toti sunt la fel, insa majoritatea covarsitoarea este a celor care nu se dezic de la cersit mila electorala.

  3. Sa nu-ti imaginezi ca sunt vreun enorias care-si duce veacul prin vreo biserica, dar acolo unde merg eu din cand in cand, greco-catolica fiind ea, n-am auzit absolut niciodata ca vreun preot sa cerseasca altceva decat credinta. Cat depre manipulare politica in campanie electorala sau pupat de moaste, nici vorba. Nu vreau sa intelegi gresit, sunt de acord cu cele declarate de tine si sunt revoltat cand vad mii de oameni care asteapta sa pupe niste moaste, dar si mai revoltat cand popa indruma enoriasii pe cine sa voteze. Incerc doar sa atrag atentia ca nu toti preotii sunt popi, ca numindu-i pe cei care inteleg religia este o afacere avem mult mai multe sanse de a stopa groapa de care vorbeam la prima postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*