Baia Mare, Capitala Europeană a Culturii?

baia mare capitala culturala

Candidatura pentru titlul de Capitală Europeană reprezinta o oportunitate unica pentru ca Municipiul Baia Mare sa-si modifice traiectoria si rolul la nivel national si european intr-un mod pozitiv si sustenabil. @ primarul Cătălin Cherecheș

Da, sunt de acord. O asemenea titulatură ar fi ceva de vis. Poate cea mai mare realizare a unui fost oraș minier de târg, transformat de administrația comunistă în municipiu. Nu mă înțelegeți greșit, mi-aș dori așa ceva pentru Baia Mare, dar hai să revenim la realitatea cotidiană.

Orașul acesta, din păcate, este în comă; profundă, ar adăuga unii. Domnule primar, înainte să aspirăm la astfel de titluri mărețe și să cheltuim bani pe fundații și proiecte, ar trebui să rezolvăm probleme comunității. Mediu propice pentru investitori, rromii de pe Craica etc.

După ce am rezolvat acestea, da, atunci să ne propunem să candidăm pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii. La ora actuală, sunt convins că nici dacă am avea 10 ani la dispoziție nu ne-ar alege nimeni. Acum, orașul Baia Mare, din păcate, nu merită acest titlu. Dar, puteți visa la el. Însă, nu pe banii mei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*