Băimăreni, facem ceva pentru râul Săsar?

râul săsar

Prieteni, ideea de bază este simplă. Avem un râu care traversează orașul Baia Mare. Știm cu toții starea jalnică și patetică a râului. Apele Române nu se bagă, primăria nu se bagă că e treaba Apelor Române etc. Ping-pong, nimic altceva. Eu m-am gândit într-un fel.

Ce ați zice dacă am face noi curățenie pe toată lungimea râului? Da, eu, tu, el, ea, noi, voi,ei și ele. Nu, nu chiar acum. Dar este bine să ne pregătim din timp. Încă nu știu cu ce se mănâncă toată treaba aceasta, tocmai de aceea am nevoie și de ajutorul vostru.

mizerieinsasar

Evident că strigătul meu de ajutor se îndreaptă și spre ONG-urile locale, care știm foarte bine că sunt extrem de active pe multe paliere. Tocmai în ideea aceasta voi crea și un grup, acolo vom putea să punem la punct detaliile unei astfel de campanii. Eventual am putea să îi prindem în horă și pe „frații” din Baia Sprie. Au și ei destule probleme pe acolo. Facem o curățenie generală, așa cum nu s-a mai făcut vreodată pe lungimea acestui râu.

Vă place cum sună ideea? Rezonăm sau nu? Aștept un semnal de la cei care doresc să se implice în această acțiune CIVICĂ. Prima dată dezbatem, apoi ne întâlnim, punem la punct și trecem la FAPTE. Eu am deja un plan de acțiune, dar pentru asta am nevoie de oameni.

9 comentarii

 1. „SASAR” un rau care renaste este un grup pe Facebook ai caror membrii posteaza din cand in cand cate o poza. Cred, cativa ar da o mana de ajutor 😃

 2. De mult timp ne preocupa ideea! Echipa de cercetasi gr. Teleki Sándor este gata de munca! De la mic la mare 🙂 Avem 100 de membri 🙂

 3. Cel mai bun exemplu pentru cum ar putea ridica imaginea orașului răul Săsar am văzut în SUA în Denver, râul Truckee. Căutați pe internet „Truckee River” și veți vedea despre ce vorbesc.

  A legjobb példa arra, hogy egy várost miképpen emeli különlegessé a rajta keresztül vivő folyó az egyesült államokbeli Denver Truckee folyója. Az interneten számos kép található róla.

 4. Au trecut circa 2 ani de când a apărul acest apel pentru curățirea râului Săsar și nu am văzut nici o îmbunătățire.
  Deci nici Apele Române, nici Primăria Baia Mare și ONG-urile locale nu au făcut nimic doar apeluri pe Internet.

  Chestie românească pentru derutat fraierii.

  Un naiv bătrân

 5. @stefan,

  Așa este. O parte din vină o port și eu. Am predat acest proiect unor ONG-uri locale și nu s-a făcut NIMIC!!! Din cauza jobului și a afacerii personale eu nu am mai avut timp și la o întâlnire am predat ideea și implementarea unor ONG-uri. Din păcate nu s-a întâmplat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*