În Cluj, primăria a început o campanie de conștientizare a cetățenilor. Oamenii sunt avertizați prin afișe, amplasate în zone aglomerate, să nu încurajeze cerșetoria. Din păcate, cerșetorii au ajuns o problemă gravă, iar numărul lor în loc să scadă, a început să crească. Se pare că peste tot.
În Baia Mare, primăria încearcă să îi ridice de pe străzi, dar fără succes. La o plimbare, pe arterele principale din oraș, ne vom lovi des de câte o mână care cere 1 leu. Vina o purtăm și noi, cetățenii urbei, care din prea multă milă suntem dispuși să dăm bani celor care cer fără rușine.
Cei din administrația publică ar putea să ia exemplul celor din Cluj. Cred că niște afișe de atenționare bine amplasate ar mai descuraja lumea să fie așa „darnică”. Iar dacă noi nu dăm bani, atunci și cerșetorii se vor reloca. Eu când văd câte un cerșetor mereu îmi aduc aminte de un sătmărean, care vine duminică de duminică cu mașina personală la Spitalul Județean să cerșească. Din banii strânși și-a cumpărat tabletă, smartphone, laptop etc. Ați înțeles ce vreau să zic, nu?
Dacă îi ridicăm de pe străzi nu rezolvăm nimic. De integrat nu putem să îi integrăm, s-au obișnuit cu banii câștigați fără muncă. Soluția este să educăm cetățeanul urbei. Nu mai dați bani cerșetorilor!!! Nu încurajați întinsul mânei!!!
Lasă un răspuns