Caravana Plata cu PET ajunge în Baia Mare

Știri din Maramureș 2 noiembrie 2020
Știri din Maramureș 30 octombrie 2020

30 octombrie 2020. Caravana Carrefour Plata cu PET ajunge toamna aceasta în Baia Mare și invită toți locuitorii să folosească plasticul ca monedă de schimb pentru fructe și legume de la producători locali, încurajând, astfel, trecerea la obiceiuri mai bune și un consum responsabil de resurse, pentru a proteja mediul înconjurător. Plata cu PET este parte din programul național Carrefour de economie circulară Punem Preț Pe Plastic, care propune acțiuni concrete pentru a folosi responsabil resursele prin reciclare, reducere și refolosire.

●Carrefour România, cu sprijinul GreenPoint Management reia Caravana Plata cu PET toamna aceasta și încurajează toți locuitorii din Baia Mare să treacă la obiceiuri mai bune și să colecteze selectiv deșeurile de plastic de tip PET
●Timp de 7 zile, în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, locuitorii din Baia Mare vor putea aduce ambalaje de tip PET la Caravana amplasată în fața hipermarketului și vor primi în schimb fructe și legume de la producători locali.
●Mai mult, Carrefour extinde caravana și în afara magazinului și aduce Plata cu PET în comunități, la asociații, centre de zi sau ONG-uri care pot colecta, timp de o săptămână, PET-uri în schimbul cărora retailerul le oferă fructe și legume de la producătorii locali.

Până pe 5 noiembrie, locuitorii din Baia Mare vor putea cumpăra fructe și legume provenite de la producători locali, plătind cu ambalaje de tip PET, în hipermarketul Carrefour Baia Mare. Mecanismul campaniei este unul simplu:
-Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă
-Clienții pot aduce maximum 20 de PET-uri pe zi
-PET-urile sunt aduse și colectate la Caravană, amplasată vizibil în parcarea hipermarketului
-Numărul de ambalaje de tip PET aduse va fi notat pe un cartonaș, pe care fiecare participant îl primește în momentul predării PET-urilor
-Cu acest cartonaș, locuitorii pot ridica fructe și legume din incinta magazinului, în funcție de numărul de PET-uri aduse
-Clienții care aduc minimum 20 de ambalaje PET în perioada campaniei pot participa la tombola cu premii speciale, cu înscriere pe baza cartonașului. Pentru mai multe detalii, participanții pot consulta regulamentul campaniei pe www.carrefour.ro sau la biroul Relații Clienți din magazin.
De asemenea, condițiile și recomandările pentru a colecta PET-uri sunt:
-În Plata cu PET se acceptă exclusiv PET-uri de apă, bere sau suc, cu gramaje între 0.2 litri si 0.6 litri, care nu conțin urme de alcool, detergenți sau produse lactate.
-Se recomandă clătirea PET-urilor înainte de colectare, pentru a respecta normele de igienă, dar și pentru a facilita procesul de reciclare – este important ca sticlele PET să fie curate, pentru că materiile prime obținute în urma reciclării sunt folosite în diverse industrii, inclusiv industria igienică sau alimentară.
-Se recomandă turtirea PET-urilor – pentru eficientizarea transporturilor dar și a spațiului de colectare.

Vizual Caravana Plata cu PET Baia Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *