Casa Pocol condamnată la pierzanie

conaculpocol

Țările cu un dram de minte, au realizat de mult timp că turiștii aduc bani. Noi, încă testăm terenul. Potențialul uriaș nu este nici măcar 10% folosit. Baia Mare se înscrie pe același trend ca și restul țării.

Zone frumoase, pline cu munți de gunoaie, monumente istorice lăsate de izbeliște. Astfel, una dintre cele care stau să cadă este și Casa Pocol de pe Valea Borcutului. Un conac, care ar putea fi folosit în scopuri mult mai nobile. Azi, ea stă părăsită și preagătită să ne părăsească.

Consiliul Județean, proprietarul și groparul de drept al acestei clădiri, nu fac nimic. Nu au bani pentru renovare, consolidare, promovare etc. Au bani doar pentru zugrăvit și refinisat clădirea odioasă în care își țin ședințele. Aceea e importantă. Să le fie lor bine și călduț.

Din păcate datorită nesimțirii, nepăsării și delăsării celor care ar trebui să facă, încă o clădire va dispărea cât de curând de pe harta monumentelor băimărene. E frustrant să vezi cum istoria locului se surpă chiar sub ochii tăi.

Foto

4 comentarii

  1. la noi se darama…se face loc! cine stie ce minunatii vor aparea in viitor cand tara noastra va fi numai prosperitate…!?…o sa se aleaga praful de tot si toate:(

  2. Poate asta se si doreste, stergerea istoriei, a memoriei noastre nationale pentru a manipula mai usor acest popor care doar tace si accepta totul asa cum este, fara comentarii si atitudini pertinente ……. pacat, pacat, pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*