Ce inseamna DVR si ce particularitati are aceasta tehnologie? (P)

dvr

Exista mai multe sisteme DVR dintre care cel mai simplu este DVR 4 canale la care se pot conecta doar 4 camere. In mod analogic, la un DVR 8 canale se pot conecta 8 camere iar la un DVR 16 canale se pot conecta 16 camere.

Care sunt diferentele dintre un DVR si un NVR?

Inregistratorul este inima fiecarui sistem CCTV. Este conectat la camere si permite stocarea fluxului video. Orice recorder, fie DVR sau NVR, codifica imaginile digitale inainte de procesare. In afara de aceasta functie principala, inregistratoarele utilizate in sistemele de supraveghere video de control, utilizeaza camerele de luat vederi pentru a regla claritatea imaginii si zoom-ul la distanta, si se pot autosesiza atunci cand detecteaza miscare.

Este important sa se faca distinctia intre cele doua tipuri de inregistratoare de supraveghere video, o diferenta nu tocmai usor de vazut la prima vedere, deoarece ambele sunt denumite „digitale”. Astfel, un recorder DVR va comprima digital fluxul video analogic inainte de a-l depozita pe un hard disk. Desi vorbim despre DVR-ul „digital”, ne referim aici la tehnologia de stocare si compresie si nu direct la imaginile video transmise. Aceasta explica de ce inregistratorul DVR va trebui sa fie instalat in apropierea fluxurilor analogice. Pentru inregistratoarele NVR, este mai simplu, pentru ca inregistreaza imagini digitale direct din reteaua IP,mult mai multe informatii le gasim pe Comenzi.

Diferenta esentiala dintre aceste doua inregistratoare este ca un recorder DVR stocheaza date de la camerele analogice, in timp ce recorderul NVR inregistreaza imagini de la camerele digitale.

Alegerea dispozitivului sau depinde in primul rand de camerele de supraveghere care vor fi asociate. Camerele „clasice” si cele analogice sunt utilizate cu un recorder DVR, in timp ce camerele IP necesita un recorder NVR. Acesta din urma nu au porturi analogice. Daca utilizatorul doreste cu orice pret sa utilizeze un recorder NVR cu camere analogice, are totusi posibilitatea de a folosi un encoder video, transformand astfel camera analogica intr-o camera IP.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*