Ce legatura exista intre eficienta termica a unei locuinte si ferestrele sale din PVC ori aluminiu? (P)

Cand vine vorba de eficienta termica a unei case, ne gandim inevitabil la ferestre si la usi. Pe langa izolarea peretilor (si a podului/mansardei, daca stam la casa), stim ca pe la geamuri “pierdem” caldura, cel mai des! Asadar, daca te-ai hotarat ca in 2021 vrei sa platesti mai putin pentru facturile de utilitati (in special pentru incalzire dar si pentru racire), ar fi bine sa aflii acum cat sunt de importante aceste componente ale locuintei tale! Cere aici oferta de ferestre termopan.

Pentru sanatatea noastra si pentru bunastarea caminului

Cand vine vorba de ferestre, niciodata nu trebuie sa incepem cu economia “de aici”. De ce? Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic aduc o multime de beneficii atat locuintelor noastre – fie ca este vorba de constructii noi, fie vechi; cat si noua, ca oameni. Stiati ca acumularea și pierderea de căldură prin ferestre sunt ambele responsabile pentru 25%-30% din consumul de energie (pentru încălzirea ori răcirea locuințelor).

Asadar, fie ca tocmai construiți o locuinta noua, fie ca înlocuiti ferestrele existente intr-o casa veche, sugestia mea este sa nu va grabiti! Este important să alegeți cele mai eficiente ferestre pe care vi le puteți permite, concepute să funcționeze cel mai bine în zona si conditiile respective.

Cine nu isi doreste o casa mai confortabilă, ce sa va poata ajuta in egala masura sa economisiti bani la facturile de energie?

Asadar, aveți două opțiuni (vorbind in mare), in incercarea de a reduce cantitatea de energie pierdută prin ferestre sau usi …și a îmbunătățiți confortul locuintei:

  1. “Actualizați” ferestrele existente pentru a îmbunătăți eficiența
  2. Înlocuiți ferestrele cu modele performante, din PVC sau aluminiu
  3. Cereti un montaj profesional pentru aceste produse

La primul pas nu ar fi prea multe de spus – verificati daca exista pierderi de aer cald, aplicati banda termica, adaugati solutii de umbrire (in interior sau in exterior).

La cel de-al doilea insa… am avea nevoie de o serie completa de articole pentru a detalia tot ce trebuie sa stim! Ce sa urmaresti, in mare, cand citesti o descriere de produs sau o fisa tehnica?

  • Gradul de izolatie termica – prin coeficientul de transfer termic, masurat in watt pe metru patrat-Kelvin (w/m2K).
  • Profilul – vezi materialele folosite, numarul de camere, adancimea si garniturile mediane in profil (unde exista);
  • Sticla – urmareste numarul de foi, grosimea si tipul acesteia (unele opresc razele UV si efectul de sera iar altele sporesc izolatia termica)
  • Garniturile
  • Alte optiuni – unele ferestre (precum modelul de fereastra PVC/aluminiu Performant 88 Premium de la Helios) ofera posibilitatea adaugarii unui profil cu spumă în camerele de armatura ale tocului si cercevelei, pentru un plus de izolatie termică.
  • Garantia

Daca totusi vrei sa mergi pe mana specialistilor (si poate oricum nu ai atat de mult timp pentru documentare), descopera toate variantele ce ti se potrivesc si fa un un tur virtual alaturi de un consultant, in showroom-ul virtual de ferestre si usi Helios, chiar aici.

Montajul insa aduce insa o mare diferenta in performanta produselor. De multe ori produsul este de o calitate exceptionala dar montajul facut in clasica varianta cu spuma duce de multe ori la diminuarea acestor performante. Mai mult, daca montajul nu este facut corespunzator poate aparea destul de curand, chiar si in cazul produselor premium, mucegaiul sau condensul in casa ta. Asigura-te asadar de urmatoarele lucruri: daca ai cumparat tamplarie de top, fa tot posibilul ca si montajul sa fie tot de top, cu solutii moderne, precum ar fi banda Vario

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*