Ce mai vor bisericile de la noi?

Anul trecut s-a încheiat cu un scandal media cu privire la doleanțele bisericii ortodoxe. Știți prea bine, că, în plină recesiune, mai marii bisericii au decis că e timpul să construiască o catedrală imensă, în valoare de aproximativ 400 de milioane euro. O sumă modică, zic eu.

Având în vedere că nu prea sunt bani prin buzunarele enoriașilor, înaltele fețe bisericești au decis că e timpul să se milogească. Astfel, au transmis tuturor consiliilor județene o scrisoare, prin intermediul căreia cereau bani. Nu contează suma, doar să prindă și ei ceva.

Majoritatea consiliilor au spus pas, evident că din lipsă de fonduri, că altfel, cu siguranță, ar fi aruncat cu bani înspre bărboși. Ultracredincioșii din țară și-au pus mâinile în cap și au decretat stare de urgență: vom arde cu toții în Iad.

Indiferent de cult, bisericile beneficiază de prea mult ajutor din partea statului. Imobile retrocedate, teren și păduri primite gratis, toate cu un singur scop…electoral, bineînțeles. Biserica este cea mai importană armă electorală, iar jegoșii din parlament știu asta foarte bine.

Sper ca clericii să își piardă din influența pe care o au asupra societății. E nevoie de o schimbare de mentalitate.

9 comentarii

  1. Unu la mana, nu toate cultele primesc bani sau bunuri de la stat, unele culte nici macar nu primesc salarii de la stat , ci isi platesc personal preotii si restul angajatilor. In principiu cam ortodocsii sunt singurii care primesc pentru ca sunt majoritari.
    Doi la mana, sa nu-mi spuna mie ca n-au bani de catedrala cand la toate aparitiile de moaste si mari sarbatori incaseaza zeci de milioane de lei.

  2. Una peste alta, toate cele scrise de tine, arată nivelul de înţelegere până la care a reuşit să ajungă naţia în decursul mileniilor de evoluţie 😉
    PS: am citit acum câteva zile că pretenţiile „bărboşilor” (cum le zici tu, eu am alt termen, ceva mai puţin academic) s-ar ridica la 300.000 de C.J. Acu’, din ce spui, se pare că au devenit ceva mai umili (aşa cum stă bine unor dtrept credincioşi), mulţumindu-se cu ce-o fi 😀

  3. Si eu am un plod „proaspat”, si NU. Oricum, majoritatea celor care se afla in situatia noastra, „DA”, si invoca (stupid) pentru aceasta presiunile din partea familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*