Ce ne facem cu ditamai turnul?

turn combinat

De mai multe ori pe an, băimărenii își aduc aminte că un turn de 352 de metri veghează orașul de pe Săsar. Acest monstru al industrializării, construit cu milioane de dolari, de ani buni stă degeaba și se degradează de pe o zi pe alta.

Turnul Combinat sau Turnul Phoenix, numele sub care e cunoscută măreață construcție, ar merita o soartă mai bună. Mulți ar dori să o includă în circuitul turistic, însă uită un lucru destul de important. Interiorul turnului chiar și solul de lângă turn sunt zone contaminate cu deșeuri toxice. Mai mult ca sigur că e nevoie de milioane de euro ca să fie totul pus la punct.

Până când vor sosi primii turiști (probabil niciodată), eu cred că cineva ar trebui să ecologizeze zona. Nu cred că turistul japonez se va îmbulzi să facă poze la cum arată acum zona respectivă. În plus, e un real pericol pentru sănătatea oricui calcă acolo.

Putem face petiții, cereri etc, într-un final totul se rezumă la bani. Iar administrația, guvernul, România nu au bani pentru Turnul Combinat. Personal, cred că îl vor dărâma. Sper să nu am dreptate.

Foto

2 comentarii

  1. uni oameni chiar nu tare se gandesc cand spun un lucru,dreptate varu nu vei avea nu se poate darama turnul combinatului si nici nu poate fi inclus in circuitul turistic,documentativa inainte de a spune unele chesti,s-au mai bine gandestete de 10 ori inainte de a scrie un articol despre ce si cum vrei sa spui s-au ca sa il editezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*