Ce ne facem cu turiștii?

turistibaiamare

Uite mă, că unii aleși nu dorm, mai au și idei. Bune, de data aceasta. Având în vedere dorința noastră, a tuturor, de a deveni o atracție turistică, un nene s-a gândit că n-ar strica să ajutăm acele persoane care, deocamdată, se pierd prin orașul de pe Săsar.

Se vor organiza „cete” de tineri, care vor avea ca obiectiv informarea turistului, deocamdată rătăcit. Tinerii vor cunoaște istoria locurilor și vor fi o fântână nesăcătuită de informații. Nu de alta, dar dacă vin niște turiști japonezi, trebuie să fim bine pregătiți.

Ideea nu e rea. Să vedem cum o să o aplice, dacă o să se aplice vreodată. Tind să cred că nu vom putea găsi tineri dornici să fie ghizi. Însă, din păcate, tineri care să cunoască istoria acestor locuri sunt puțini. Mai degrabă, am putea folosi vastele cunoștințe ale pensionarilor…doar zic.

Avem AICI un top 10 al atracțiilor turistice din Baia Mare. Nu e oficial, însă cred că e destul de relevant pentru oraș. Idei avem, locuri avem, tineri avem (chiar și pensionari) tot ce ne trebuie sunt turiștii. Nah, vedeți voi, ăștia lipsesc…

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*