Ce se mai aude de regionalizare?

regionalizareistoric

Anul trecut, puterea actuală a pus pe jar toată țara. Se pregăteau de regionalizare după bunul plac, nu după niște idei coerente. Deocamdată, CCR a oprit acest demers, iar uniunea hidoasă a rămas doar cu ideea.

Toată Europa e dispusă pe regiuni, care se bazează pe tradiție și istorie. Noi, ca să fim mai cu moț, dorim să ne organizăm pe criterii economice. S-a demonstrat că această gândire e ineficientă și contra dorinței unei vaste majorități.

Cred că usliștii așteaptă să vadă deznodământul alegerilor europarlamentare. După ce vor vedea scorul, vor decide și ce vor face cu acest plan măreț. Sper ca poporul să nu uite că regiunile istorice nu au voie să se piardă doar de dragul politicii. Tu îți dorești o regionalizare pe criterii economice sau pe criterii istorice?

8 comentarii

  1. promotorii ei, cel putin cei de la mine din oras au ceva treaba pe la dna… nu stiu cat le mai arde de asa ceva…

  2. Dospeste!
    Desigur, in toata lumea civilizata, regionalizarea e gandita pe criteriul devenirii istorice si culturale a unui anumit tinut cu specificitati geografice si economice proprii. La noi, criteriul de baza e cel politic!

  3. Politrucii nostri considera ca : „Vox Populi, Vox derbeDei”. Recte, ne considera pe toti prosti!

  4. Da duca’se pe pustii cu regionalizarea lor cu tot … in loc sa puna dracului mana sa munceasca ceva pentru tara asta … ei inca se cearta cum sa imparta blidu’ cu oase.
    Anul asta o sa fie de pomina … o sa avem circ cat cuprinde. Cu pita o sa fie mai greu … da circ o sa fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*