Ce ți-e și cu nemții ăștia.

fdgr

Ai fi crezut că dacă cineva face parte din formațiunea FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), este capabil să facă asemenea comedii cum am văzut în ultimele săptămâni în primăria din Baia Mare?

O formațiune serioasă, care reprezintă o minoritate despre care de obicei avem cu toții o părere bună, în Baia Mare se face de mândră minune.

Eu m-am gândit să le atrag atenția, atât celor de la FDGR Transilvania de Nord, cât și celor de FDGR național.

Să le trimitem, noi băimărenii, câte un mail în care îi atenționăm despre derapajele colegilor din consiliul local din Baia Mare.

10 mailuri azi, 10 mâine și peste trei zile veți vedea și rezultatele. Așa nu se mai poate.

Model de mail:

Va scriu în calitate de cetățean al orașului Baia Mare și de locuitor al regiunii Transilvania. Noi, majoritarii, am avut mereu o apreciere față de minoritatea germană, nu detailez aici motivele – este bine știut aportul adus de aceasta comunitate în viața regiunii. Ce nu înțeleg este de ce organizația dumneavoastră a căzut pe mâna unor oameni ce nu au nimic de a face cu etnia germană, de ce ați permis filialei locale să intre în jocuri politice murdare, de ce FDGR sprijină un om trimis în judecată pentru luare de mită, de ce stă paravan unei coaliții care efectiv și-a bătut joc de resursele orașului, transformându-l intr-o ruină. De ce aveți membri în filiala băimăreană care nu că nu au nimic de a face cu etnia, ci mai grav – nu știu număra până la 10 in limba germană? Suntem convinși că veți întreprinde cel puțin o cercetare și că pe lângă o binevenită curățenie, veți lua și o poziție publică față de mizeriile in care forumul dumneavoastră a fost atras in micul nostru orășel. Cu respect.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*