Cel mai bun truc pentru a face fata caldurii din aceasta vara (P)

Dupa o iarna luuunga, profitam (in sfarsit) de zilele calde de primavara si numaram zilele pana la concediul bine-meritat de vara. Daca suntem insa realisti, ne dam seama ca sesonul estival nu inseamna doar vacante si weekend-uri la gratar ori in afara orasului, ci si arsita, transpiratie si disconfort. Si cum cea mai mare parte din timp ne-o vom petrece (vrem, nu-vrem) in interiorul caselor noastre, se ridica aceeasi dilema: cum putem sa reducem temperatura din locuinta? Ne putem bucura de temperaturi acceptabile pe timpul noptii fara sa instalam sau sa pornim aerul conditionat?

Daca stai la casa sau esti in constructie, am o veste buna! Un mic truc te poate ajuta sa te bucuri de mai multa racoare vara si mai multa caldura iarna. Nu, nu trebuie sa instalezi o centrala speciala sau sa iti schimbi stilul de viata. Ci trebuie sa faci ceva ce …oricum trebuia sa iei in considerare la constructia casei (sau cabanei).

Aerul fierbinte de vara, o mare pacoste…
Dar intai gandeste-te la cateva intrebari – stiai ca prin tavanul unei case se risipește chiar și 35% din căldura emisa la parter? Ai observat cat de mare este caldura in podul nelocuit al casei tale? Ti-e teama de faptul ca toate incaperile de la mansarda vor lua foc in timpul zilelor caniculare de vara? Stiai ca la nivelul acoperisului temperatura poate depasi chiar si 80 de grade Celsius? Iti dai seama ca aceasta caldura se transmite in podul, la mansarda sau in camerele in care locuiesti, nu este asa?

Alege acum o izolatie potrivita si vei vedea rezultate, de-a lungul intregului an. Cum asa? Vezi aici un test marca Izolatiinaturale.ro (prezentat de expertii de la Case Calduroase din Baia Mare) si vei vedea care sunt principalele optiuni dintre care ai de ales – celuloza, vata minerala, vata bazaltica.

Izolatii naturale

Cu 20 cm de izolație (de vata bazaltica, minerala și celuloza), diferențele au fost considerabile, la nivelul camerei de la mansarda: vata bazaltica a lasat ca temperatura în mansardă să ajunga la 29 grade, vata minerală la 31 grade, iar celuloza la doar 25 de grade. Si celelalte teste de pe site dovedesc eficienta sporita a celulozei.

De ce celuloza?
Chiar daca nu este inca atat de popular in tara noastra, acest material ecologic (obtinut din descopunerea hartiei reciclate) are o serie de avantaje pe care merita sa insist:
Celuloza ofera o izolare termica de excepție, vara si iarna
Este potrivita pentru izolarea mansardelor, podurilor si planseelor din grinzi de lemn (dintre etaje)
Garanteaza protecție, împotriva:
-focului
-mucegaiului
-insectelor
-rozătoarelor
Permite o izolare fonica superioara
Peretii si tavanele respira
Deține certificat acreditat de performanta
Garantează o recuperare a investiției inițiale în 4-5 ani
Își păstrează forma in timp (nu se lasa)
Umple orice goluri, găuri sau fisuri (prin pompare)

Daca locuiesti in Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud sau Bihor, te poti bucura de promoțiile actuale – transport și manoperă de pompare gratuită. Ne auzim la …toamna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*