Cine ar fi crezut ca poti fi platit pentru a-ti inchiria spatiu de pe hard disk?

Pentru foarte multi dintre noi, internetul a devenit o a doua casa sau o a doua realitate. Fie ca il accesam prin intermediul calculatorului, a tabletei sau al telefonului mobil, mediul online a ajuns sa devina mai mult decat afisarea unor site-uri web. Astazi folosim aplicatii mobile ce au nevoie de o conexiune la internet pentru a comunica cu prietenii sau a afla cum va fi vremea; gasim orice informatie de care avem nevoie folosind motoarele de cautare; editam si transmitem documente, online; ne amuzam, urmarim filme, ne relaxam.succesvol-bedrijf-met-virtueel-assistent

Am ajuns sa inlocuim astfel – prin calculatoare si dispozitive mobile – utilizarea postei clasice, a televizorului, a presei scrise, a bibliotecii sau chiar a documentelor tiparite.

In acelasi timp, volumul de date informatice, stocate la nivel global a inceput sa creasca – in paralel cu dezvoltarea internetului si a produselor IT. De asemenea, noi, ca utilizatori, petrecem tot mai multe ore in fata calculatorului – fie acasa, fie la birou sau pe drum. Cum se conecteaza aceste doua directii?

Cineva a reusit sa raspunda nevoii de stocare si securizare a datelor (pentru companii), folosind nimic altceva decat calculatoarele personale ale milioanelor de utilizatori conectati la internet, din intreaga lume. Poate pare greu de crezut, insa sistemul dezvoltat de Kairos Technology, prezent acum si in Romania, are la baza exact acest mod de functionare – inmagazineaza datele pretioase ale companiilor mari folosind memoria calculatoarelor obisnuite, din mii de case. In schimbul unui spatiu de pe harddisk ce depaseste 15 GB (pus la dispozitia software-ului Kairos), detinatorii calculatorului de birou (sau laptopului) primesc sute sau mii de dolari, anual. Singurele conditii sunt ca respectivul computer sa fie pornit 10 ore pe zi si conectat la internet.

Multi dintre noi folosim propriul laptop la serviciu – iar dupa cele 8-9 ore petrecute zilnic la slujba, cu siguranta il mai folosim pentru 1-2 ore si acasa. Altii lucram poate de acasa sau avem un singur computer de care se bucura intreaga familie, de-a lungul intregii zile. Asadar, cele 10 ore alocate programului Kairos nu reprezinta o provocare dificila.

Companii internationale precum Sony, Nissan Motors sau Gazprom au ales sa apeleze la serviciile de stocare si securizare a datelor oferite de Kairos. Pentru mai multe detalii legate de modul de inscriere, pachetele disponibile, durata abonamentului, castigul zilnic sau anual, intra acum pe http://kairosromania.ro. Kairos Technology ofera de asemenea o serie de servicii software si dispozitive software profesionale, pentru companii sau utilizatori casnici.

2 comentarii

  1. Foarte interesanta ideea. Prima data cand m-am gandit la aceasta solutie de a stoca datele a fost dupa vizionarea unui film in care ideea de protejare securizata a datelor era sa foloseasca telefoanele mobile ale oamenilor. Informatia fiind imprastiata peste tot nu mai era tentanta pentru a fi sparta. Ca sa fie sparta trebuia sa fie stransa de peste tot si pusa cap la cap pentru a o deacifra. Imposibil pt un om sa faca acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*