Ciuciu manuale

De o lună de zile a început școala. De o lună de zile, copiii din clasele mici nu au Abecedare. Le lipsește chiar esența, cum s-ar zice. Probabil nu au fost bani pentru tipărirea manualelor, să nu uităm totuși că este campanie electorală. Este momentul flyerelor, meșurilor și aparițiilor prin presă. Bani mulți, nu glumă.

Atunci când ne întrebăm de ce se întâmplă oare acest lucru, să ne gândim un pic la inspectorii din învățământ. Oamenii, care ar trebui să supervizeze bunul mers al școlilor, sunt numiți pe criterii politice. Nu, nu competența este cea care dictează trendul aici. Este vorba de datorii politice care trebuie plătite imediat după alegeri. Cine neagă acest lucru, face parte din SISTEM!

Sistemul nu se va schimba, este atât de putred pe interior, încât ar trebui tăiat de la bază și „replantat”…cu totul. Dar cine să o facă? Societatea civilă mai mult se complace situației, iar politicul ne vrea PROȘTI. Nici măcar instituțiile private nu sunt o alternativă. Cel puțin nu pentru mulți dintre noi.

Politicul ne-a arătat din nou semne obscene. Da, acum a fost PSD, altă dată PDL, acum ceva ani PNL și tot așa. Nici unul nu este mai bun ca altul. Toți ne dau m**e!

2 comentarii

  1. Din câte știu eu, ca să fii director al unei școli, trebuie să aparții unui partid politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*