Confectiile metalice si domeniul lor de aplicabilitate (P)

Prelucrarea metalelor implica si constructia de structuri metalice prin procese de taiere, indoire si asamblare. In acest articol va prezentam mai multe moduri in care domeniul confectii metalice face parte din fiecare ramura a industriei si nu numai.

Confectiile metalice implica crearea de masini, parti si structuri din diferite materii prime. O companie confectii metalice industriale sau rezidentiale va lucra, de obicei pe baza desenelor tehnice pe baza carora va construi produsul. Fabricile de mari dimensiuni realizeaza o multime de activitati  cu o singura instalatie, inclusiv sudarea, taierea, modelarea si prelucrarea. Lucrarile de fabricare a metalelor incep, de obicei, cu desene, inclusiv masuratori precise, apoi are loc trecerea la etapa de fabricatie si, in final,  instalarea proiectului final. Printre proiectele tipice se numara piesele libere, elemente structurale pentru cladiri si echipamentele grele, scari si balustrade.

De exemplu procesul de taiere table  se face prin taiere, forfecare sau daltuire (toate cu variante manuale si cu motor), cu lampi speciale  (cum ar fi cele cu oxigen sau cele cu plasma) si cu ajutorul unor taietoare cu comanda numerica (CNC) (folosind un laser, biti de turnare, gaz sau jet de apa).

Indoirea se face prin ciocanire (manuala sau alimentata) sau prin intermediul unei prese sau cu instrumente similare. Expertii utilizeaza presa pentru a monta sau a indoi foaia de metal in forma dorita. Tehnicile CNC utilizeaza brate speciale pentru a pozitiona partile taiate si pentru a plasa liniile de indoire in pozitia corecta.  Pentru debitare tabla CNC sunt utilizate instrumente software speciale care asigura taierea la maxima precizie.

Asamblarea (imbinarea pieselor) se realizeaza prin sudare, prin lipire cu adezivi, fixare cu filet, sau chiar mai mult indoire. Otelul structural si tabla sunt materialele de baza obisnuite pentru fabricare, impreuna cu sarma de sudura si dispozitivele de fixare care se vor uni cu piesele taiate. Ca si in cazul altor procese de productie, se utilizeaza in mod obisnuit forta de munca si automatizarea umana. Produsul rezultat din fabricare poate fi numit confectie metalica. Toate companiile care se specializeaza in acest domeniu al confectiilor metalice pun la dispozitia consumatorilor cele mai bune utilaje si cei mai buni oameni. Produsele finale cum ar fi prelucrarea mecanica, stantarea metalica, forjarea si turnarea vor fi mereu la cele mai inalte standarde daca apelati la profesionisti.

Materialul brut trebuie sa fie taiat la dimensiune. Acest lucru se face cu o varietate de instrumente.

Cea mai obisnuita metoda de a taia materialul este prin forfecare.

Ferastraiele speciale pentru taierea metalului au lamele intarite si un mecanism de alimentare pentru taierea uniforma. Ferastraiele abrazive, sunt similare cu ferastraiele cu taietura, dar au un disc abraziv de taiere a otelului. Ele pot taia sectiuni foarte mari din otel cu putin efort.

Procesul de debitare tabla CNC de obicei utilizeaza gaz natural. Instrumentele de taiere cu laser, precum si taietoarele cu jet de apa, sunt de asemenea comune in acest domeniu. Tabla din otel este pusa pe o masa, iar piesele sunt decupate conform programarii. Masa de sprijin este alcatuita dintr-o retea de bare care pot fi inlocuite.

Acestea sunt doar cateva detalii despre domeniul confectii metalice. Daca sunteti pasionati de ramura aceasta industriala, veti gasi cu siguranta articolul interesant si veti incerca sa va documentati mai mult.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*