Craica rămâne pe poziții

craicabaiamare

Trece timpul, trec și anii, însă în cea mai rău famată parte a orașului Baia Mare nu se schimbă nimic. Acum doi ani și chiar acum un an, s-au mutat niște familii de țigani. Ne-au atacat cu toții. Presa națională și cea internațională ne-a invadat orașul pentru câteva zile.

De atunci, însă nu s-a mai întâmplat nimic. Oamenii din cartierul Alecsandri se simt înșelați. Administrația locală le-a promis rezolvare în 6 luni la prima strigare, iar la a doua strigare s-a ajuns la 1 an. Și tot așa. Soluția finală se lasă așteptată, iar problema rămâne constantă.

Țiganii nu au plecat de acolo nici de bunăvoie și nici siliți. Ba dimpotrivă, s-au înmulțit. Mizeria și mirosul sunt ca acum ceva timp. Oamenii de acolo ocupă un teren ilegal, iar noi nu îi putem muta de acolo. Legea din țara asta nu e valabilă pentru toți?

Eu aș propune să ne construim cu toții câte o cabană de vacanță pe un teren al primăriei. Promit să facem curățenie, să ne comportăm civilizat, nu ca ocupanții de pe Craica. Sunt curios ce s-ar întâmpla cu noi? Am fi tratați la fel? Ne-ar lăsa căbănuțele în picioare?

Foto

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*