0

De ce amana oamenii mersul la dentist? (P)

Eu sunt un caz fericit. Merg la medicul stomatolog periodic, deoarece tin foarte mult la dantura mea. Consider ca e mai bine sa merg la Criss Smile pentru un control de rutina, decat sa am nevoie apoi de un implant dentar. Insa, nu toata lumea gandeste asa si multe persoane ajung la medicul stomatolog mult prea tarziu. Mi-am pus de multe ori intrebarea „de ce amana oamenii mersul la dentist?”. Tot eu am incercat sa gasesc si cateva raspunsuri.

  • De frica

Foarte multe persoane nu merg la dentist de frica. Mie nu mi-a fost niciodata frica de mersul la dentist, deci, nu prea am cum sa le inteleg pe deplin. Insa, gandind logic imi dau seama de faptul ca aceasta frica este oarecum nejustificata, mai ales avand in vedere mijloacele moderne folosite de medici in cabinete. Acum nu mai este ca inainte, cand ti se faceau 2-3 injectii ca sa iti amorteasca gingia. Acum se folosesc spray-uri si tot felul de solutii care te fac sa nu resimti durerea. Si nu, nu doar copiii au frica de dentist, ci si oamenii in toata firea. Cei mari ar trebui sa se gandeasca la faptul ca e mult mai bine sa mearga mai repede, decat prea tarziu si ca nu se compara in nici un caz durerea enorma pe care o simti cand te doare o masea cu ceea ce se intampla cand esti pe scaunul de la dentist. In privinta celor mici, ei trebuie educati de mici ca la dentist nu se intampla ceva rau, trebuie obisnuiti cu ce se intampla in cabinetele stomatologice si trebuie dusi la medici care de obicei lucreaza cu copii.

  • Din lipsa de bani

Este foarte adevarat ca multe persoane evita sa calce pragul cabinetelor stomatologice deoarece nu au banii necesari. Este drept ca interventiile stomatologice sunt destul de costisitoare, insa, ar trebui sa te gandesti si la sanatatea ta. Apoi, solutii sunt si pentru acest motiv. Cris Smile, de exemplu, este o clinica stomatologica mai deosebita, care accepta si plata in rate. E o buna solutie pentru care opteaza o multime de persoane. In plus, nu te obliga nimeni sa iti pui implanturi, daca nu iti permiti. Poti opta si pentru solutii mai simple. Mergand la o consultatie vei vedea exact ce e de facut.

  • Din lipsa de timp

Traim intr-o lume in care parca nu mai avem timp de nimic, nici macar de mers la medic. E total gresit sa procedam astfel. De fiecare data cand avem o problema medicala trebuie sa ne facem timp si sa mergem la medic. O afectiune care nu este tratata la timp poate duce la complicatii. De ce sa platesti mii de euro pentru implanturi cand poti sa platesti cateva sute de lei pentru plombe? Cam acestea sunt motivele la care m-am gandit eu. Cred totusi ca nimeni nu trebuie sa isi gaseasca fel si fel de motive pentru a evita o vizita la stomatolog. Cu cat mai repede, cu atat mai bine si mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *