De ce nu am fost la protestele din Baia Mare?

protestele din baia mare

protestele din baia mareM-au întrebat câțiva prieteni de ce nu am fost și eu la așa-zisele proteste din orașul de pe Săsar. Nu de alta, dar în anii trecuți dacă am rezonat cu ideea unui protest, nu am lipsit de acolo. M-am gândit să vă spun pe scurt câteva motive pentru care am decis să stau deoparte.

Primul și cel mai important motiv ar fi din cauza celor care au ieșit în față. Unii suferă de ipocrizie grasă și sunt în căutarea unui capital de imagine, iar astfel au denaturat cu totul scopul acestor manifestări. Să nu uităm că țara își dorește schimbarea ÎNTREGII clase politice și a tentaculelor sale. Deci, toți, dar absolut toți sunt infecți!

Apoi sunt contestatarii acestor proteste. Unii mai vehemenți, alții mai puțin. Dar mi-e o lehamite când vâd că unii au folosit aceste proteste DOAR pentru a-și rezolva anumite vendete pe plan local. Chiar nu înțelegeți că protestarii de bună credință, cei fără motivație financiară și politică, își doresc schimbarea TUTUROR???

Nu știu dacă am pierdut lupta, dar au reușit să dezbine. Sper doar că nu vom fii puși în situația ingrată de a alege iar dintre aceste scârbe politice.

foto: Bogdan Groza

 

6 comentarii

  1. faza`i in felu urmator daca era sa iesi in straga ieseai nu pt lideri protestului pt 1% ce inseamna protestu , pt acei batrani, tineri, copii , parinti , care au iesit in strada cu sufletul curat fara sa stie cine-i taranu zmenta sau alti politicieni care au mai fost pe acolo , ei si eu si altii au iesi in strada sa aduca un omagiu celor care au murit in urma unor fapte de coruptie pt asta trebuia sa iasa toata baia mare , dar noi suntem nepasatori si ne scoatem ca au fost aia in strada x sau y ca sa-si faca imagine sau mai stiu eu ce , dar pe restu ? pe ceilalti care au iesit cu sufletul curat unde ii lasi nu doar tu si restu care imi spun la fel ? in fond si la urma urmei razboaiele cand s-au purtat pt tara s-au purtat pt toata tara pt hoti pt banditi dar si pt copii parinti si bunici ce se ajungea cu tara asta daca toti soldati sau toti care au luptat pentru ea ziceau a poi nu ies eu la razboi pt hoti si banditi ?

  2. In fond si la urma urmei s-a ajuns in tara asta intr-o situatie in care tre sa faci compromisuri ca sa poti sa reusesti , faci aliante pozitive la momentul respectiv aia nu inseamna neaparat ca esti pro sau anti ceva ci ca vrei ca sa-ti fie bine tre sa mergi odata cu sistemu daca nu esti ca un virus intr`un organism iar anticorpi te vor inlatura, acum nu mai suntem in teorie un virus ci noi impreuna cu tara si cu toti care au iesit in strada suntem anticorpi si incercam sa inlaturam boala !

  3. @Floca: sa stii ca si anul trecut am iesit in strada, desi eram convins ca totul e politizat. Ca a fost sau nu, chiar nu ma intereseaza acum. Insa, de data aceasta, tocmai din respect pentru cei 46 muriti pana acum, am ales sa stau deoparte. Ca am gresit sau nu, asta doar cu timpul voi stii. Insa eu imi asum acest lucru. Cat despre cei care au fost acolo cu sufletul curat, jos palaria si au respectul meu. Au fost o droaie de prieteni de-ai mei, printre care si tu. Multi mi-au zis ca au fost scarbiti de asa zisul lider. Poate am ales bine pana la urma. 🙂

  4. chiar asa… vedeam pustane de astea de maxim 15-16 ani pictate cu tricolorul pe fata si cu fluiere la gat mergand in gasti cu alte fete si baieti, de parca ar fi mers la un meci, razand tot drumul si facand misto. era, mai degraba, o scena care te indemna sa crezi ca lumea se imbulzeste pe strazi in ultima noapte de Castane.
    sa te alaturi si tu? nicidecum. deci te inteleg si mai mult de atat, empatizez cu tine.
    scopul manifestarilor a fost denaturat, clar. penibil. copilasi tembeli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*