De la agonie la extaz și înapoi. Minaur Baia Mare.

Mai jos avem cele mai importante repere din ultimii cinci ani. Cu realizări uluitoare, care se datorau unei singure persoane. Și bineînțeles cu eșecurile din ultima vreme, care sunt din vina conducerii și a altora. Știți oare care este numitorul comun în aceste repere? NOI, suporterii. Am fost acolo și când am fost jos de tot. Am fost acolo și când am câștigat titlul numărul trei. Și sper să fim acolo și de acum încolo. Să nu uităm mizeria care s-a propagat asupra acestei echipe. Să nu uităm! Tot înainte. Cu Minaur tot înainte!

20 Mai 2011 – Minaur Baia Mare a retrogradat pentru prima dată în istorie. Doar câteva sute de suporteri la ultimul meci pe prima scenă. Nimeni altcineva. Echipa părăsea rușinos prima scenă. După 39 de ani!!!

26 Mai 2012 – Minaur Baia Mare ratează promovarea în prima ligă. Încă un an de chin prin a doua ligă a țării. Iarăși doar câteva sute de suporteri la meciuri. Nimeni altcineva pe acolo. Nu tu poze, nu tu nimic.

august 2013 – Minaur Baia Mare începe pregătirile pentru un sezon în Liga Națională. Da, după doi ani de chin, echipa a promovat la finalul sezonului 2012/2013. Câteva sute (rețineți această cifră,da?) de suporteri se bucură alături de băieți. Atât.

mai 2014 – Minaur Baia Mare joacă în play-out. Reușește să se salveze de la retrogradare! Suporterii nu se înghesuie pe la sală. Poze nu se fac. Se vorbește puțin despre echipă.

aprilie 2015 – Minaur Baia Mare câștigă Cupa României. Primul trofeu la echipă. După exact 16 ani!!! Poze, îmbrățisări, mii de suporteri.

mai 2015 – Minaur Baia Mare devine Campioana României. Pentru a treia oară. Echipa sărbătorește alături de suporteri!!!

august 2015 – Minaur Baia Mare câștigă pentru prima dată în istorie Supercupa României!

septembrie 2015 – Minaur Baia Mare debutează în grupele Ligii Campionilor. Și nu ne facem de rușine!

octombrie 2015 – Minaur Baia Mare rămâne fără antrenor. Lars Walther părăsește corabia. Ni se promite că revine. Încă aștept să îl văd iar pe bancă!

noiembrie-decembrie 2015 – Minaur Baia Mare pierde pe rând mai mulți jucători, dar se descurcă onorabil în toate competițiile în care a fost angrenată!!! Ni se promite că totul va fi bine.

ianuarie 2016 – Minaur Baia Mare continuă să rămână fără jucători. Situația devine dramatică. Dar jucătorii și stafful fac o treabă minunată! Iar ni se promite că totul își va reveni.

februarie 2016 – Minaur Baia Mare nu își revine din declin. Nimic nu este sigur la club. Totul pare că se duce de râpă.

1 comentariu

  1. Am fost acolo în mai 2011. La Timișoara, mai exact, unde s-a jucat ultimul meci înainte de retrogradarea din Liga Națională. Eram o mână de băieți care deranjam liniștea din sală. #minaurnumoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*