Dezamăgit de naționala de handbal

Duminică seara, mi-am căutat streaming pe net (deh, TVR nu transmite meciurile NAȚIONALEI României), ca să văd meciul naționalei de handbal la turneul final. Am jucat cu polonezele. Aveam speranțe mari, deja toată presa ne vedea în sferturi.

Am început bine jocul, la pauză aveam un avantaj care părea sigur. Ne gândeam deja la adversarii din sferturi, în speță la Franța. Apoi, din minutul 45, totul s-a năruit. Noi nu am mai jucat nimic, dar nimic, în timp ce leșii și-au dat sufletul în teren. Am pierdut…la 2 goluri diferență.

Eu cred că meciul acesta s-a pierdut după partida cu Ungaria. Eu unul m-am săturat să tot aud de istorie, răzbunare bla bla bla. Aici e sport, aici e vorba de concentrare și mobilizare maximă la fiecare meci, nu doar la cel cu vecinii din vest.

Nu avem stofă de campioni, dacă jucăm doar atunci când e vorba de un derby. Ca să fii campion trebuie să tratezi fiecare meci și adversar la fel; noi nu am făcut-o. Când am dat de greu, am clacat (Germania, Polonia). Nu cred că fetele ar fi de vină, sunt valoroase, fără dubii. Totul ține de mentalitate și conducerea tehnică.

Alții se înfruptă din glorie, noi ne înecăm amarul și căutam iar țapii ispășitori. Tipic, nu?

Foto

2 comentarii

  1. N-am vazut meciul, l-am urmarit printr-un live text pe net. Nu ma asteptam sa pierdem. 🙁

    Cat despre TVR, e o mare tristete pentru mine sa vad cum se naruie aceasta institutie, care ar putea fi – usor – cel mai important vector de cultura din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*