Discriminare rasială la o școală băimăreană!?!?!

discriminare rasiala in baia mare
Primele zile ale începutului de an şcolar s-au lăsat cu ceartă şi sancţiuni la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Luca Caragiale” (nr. 15) din Baia Mare.discriminare rasiala in baia mare
Ați putut citi despre caz și în știrile zilei. Sincer, este o situație penibilă și regretabilă. După toate problemele pe care le-am avut în anii precedenți, ba zidul de pe Horea, ba Cuprom, acum orașul de pe Săsar se află din nou în fața unei situații jenante.
Vă întreb pe voi, și sper să răspundeți cât mai mulți, dacă ați fi de acord ca în grupa de grădiniță sau clasa de la școală a copiilor voștri v-ar deranja prezența copiilor de etnie rromă??? Credeți că avem nevoie de o astfel de situație?
Eu cred că nu avem nevoie de discriminare rasială! Cum ne dorim să integrăm această etnie cu probleme, dacă nu prin educație???

2 comentarii

  1. Oricum in scoala nu au sa stea mult timp si asta din vina parintilor, care-i scot la ‘produs’.
    Normal ca ne-am dori ca sa fie toti educati, asa ne mai usureaza noua viata dar daca ajutorul social vine, de ce sa mai muncim?

  2. discriminarea este inversa, in general. Rromii au enorm de multe beneficii pe care noi restul nu le avem. Este minoritatea cea mai privilegiata in Romania. Si da, daca tot exista clase cu predare in limba maghiara si chiar un liceu de limba maghiara, ar fi bine sa existe si clase speciale pentru rromi.
    Problema rromilor nu este educatia. Inca de mici s-au obisnuit sa primeasca si sa nu ofere nimic. Oricata educatie ar primi, problema va ramane deoarece ea porneste din familie. Eu unul nu mi-as lasa copilul intr-o clasa cu rromi. Nu as putea sa-l vad lovit sau cine stie ce si sa raman impasibil. Si daca indraznesti sa te iei de ei, cu totii stim care este finalul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*