Etica în locul religiei

religiainbiserica

Remus Cernea, răzvrătitul din Parlamentul României are o idee strălucită. Poate are chiar mai multe, nu știu, însă e clar că înlocuirea materiei religie în programa școlară cu etica și cultura civică mi se pare cea mai strălucită.

Bine, să nu ne bucurăm totuși prea repede. Evident că propunerea legislativă va fi respinsă de parlament. Știm prea bine că aleșii noștri sunt întruchiparea binelui și trăiesc după canoanele bisericești, nu?

Problema e alta. Omul acesta chiar are o idee strălucită, o modalitate de a scoate țara asta din îndobitocirea ce are loc de secole întregi. Religia nu are ce căuta într-o unitate de învățământ. Nu poți să impui o doctrină de la vârste așa fragede. Orele de religie ar trebui să fie facultative și ținute la lăcașele de cult.

La ora actuală, e primul parlamentar care și-a asumat să spună asta răspicat și chiar să o pună în aplicare. Speranțe la mai bine există. Etica, cultura civică, educația sexuală și igiena, acestea sunt materiile de care are nevoie generația tânără.

5 comentarii

  1. Sunt de acord cu faptul ca preotii in esenta sunt niste invatatori … sau ar trebui sa fie … insa locul acestora de predica nu are ce cauta intr’o scoala! Scolile sunt institutii publice in care teoretic ar trebui sa fie formati oamenii in ce priveste un minim de educatie pe care sa o dezvolte ulterior in munca pentru societatea din care fac parte. Daca biserica (oricare ar fi ea) vrea sa faca ceva in acest sens, sa puna mana si sa faca. Asta e …

  2. De ce sa opresti indobitocirea oamenilor??
    Cu cat noi suntem mai prosti, cu atat lucrurile merg mai bine pentru interesele celor putini…E simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*