Eticheta purtarii inelelor (P)

Știri din Maramureș 15 februarie 2021
Comunitatea evreiască din Ulmeni

Inelele sunt, in mod traditional, printre cele mai populare tipuri de bijuterii atat pentru barbati, cat si pentru femei. Inelele au o lunga istorie de simbolism cultural si religios: de la simbolul familiei la starea civila, aceste inele pot spune multe despre proprietar. Dar ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca plasarea inelului are la fel de multa importanta ca inelul in sine. In ultimul timp, tot mai multe persoane prefera sa poarte inele argint. Acestea sunt mai versatile si mult mai prietenoase cu bugetul. In plus, mai exista un avantaj pe care il au aceste inele de argint: fata de inelele de aur, cele de argint pot fi purtate mai multe pe o mana pentru ca nu ofera o imagine exagerata.

Cand vine vorba de semnificatiile simbolice ale inelelor, nu exista cu adevarat reguli generale pe ce mana sa le asezi, intrucat traditiile variaza atat de mult intre diferite culturi. Cu toate acestea, este general acceptat faptul ca degetul pe care porti un inel este mai important decat mana.

Desigur, cu anumite tipuri de inele, exista traditii destul de larg acceptate. De exemplu, in culturile occidentale este o practica obisnuita sa porti un inel de logodna pe degetul inelar stang.
In realitate, este mai mult decat bine sa faci propria ta alegere.

Degetul mic- In mod traditional, nu exista asociatii religioase sau culturale pentru modul in care se poarta un inel pe degetul mic. Totusi, cu sute de ani in urma, era destul de obisnuit ca oamenii bogati sau influenti sa poarte un inel cu sigiliu pe degetul mic, reprezentand familia sau apartenenta la un anumit grup.

Degetul inelar -Semnificatia simbolica a degetului inelar este, fara indoiala, cea mai cunoscuta, desi interpretarile specifice variaza inca intre diferite culturi. In general, degetul inelar este rezervat inelelor romantice. Aceast lucru provine din vechea credinta romana ca Vena Amoris (vena dragostei) porneste direct de la al patrulea deget al mainii stangi spre inima.

Degetul mijlociu – Nu are nicio traditie sau simbolism asociat. Asta il face o alegere populara pentru oricine detine un inel statement.

Degetul aratator – Acesta, de asemenea, era un deget perfect pentru inelele cu sigiliu. Acum este un inel perfect pentru inelele statement.

Degetul mare -Inelele pentru degetul mare sunt mult mai frecvente decat s-ar putea crede. In multe societati, inelele pentru degetul mare sunt un semn al bogatiei sau puterii, adesea prezentand un design foarte indraznet. Sunt, de asemenea, o optiune excelenta pentru oricine care poarta deja mai multe inele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *