De evitat

spiritualitateS-a demonstrat de către cercetători că omul este foarte ușor de manipulat. Așa se face că individul este manipulat cel mai ușor prin credință. Sute de religii din lumea întreagă ne promit același lucru: o șansă la o viață mai bună.

Provin dintr-o familie, zic eu, credincioasă. Din păcate pentru ei, nu s-a prins de mine. Sunt un agnostic, cred doar în ceea ce văd cu ochii mei. Nu cred că lumea a fost creată de un zeu, care după spusele unora ar fi atât de bun, încât ne lasă să suferim de foame, război, boli etc.

România, este o țară în care credința este cel mai de preț lucru al multora dintre semenii noștri. Bisericile și preoții sunt considerați cei mai de încredere oameni. Astfel, decizia unui deputat de a tăia ajutoarele de stat pentru culte era și normal să stârnească valuri. Însă, declarațiile unor persoane politice chiar nu își au rostul și nu dau dovadă de caracter creștin.

Nu cred că statul e nevoit să ajute cultele religioase cu banii contribuabililor români. Este o discriminare față de cei care nu au credință și o bătaie de joc la adresa banilor lor. Dacă un cult religios ridică un centru social, cu siguranță mai apar și alte 3 biserici. Dacă un cult religios ajută cu bani sărmanii, cu siguranță în curtea preoților apare o mașină nou-nouță.

Eu sunt de acord să le oprim robinetul. Banii rămași de aici să îi virăm spre școli și spitale, lucruri de care avem cu disperare nevoie. Biserica având așa de mulți enoriași donatori, firme care produc bunuri de vânzare și terenuri se poate autofinanța.

Dacă veți ajunge la porțile raiului, nu cred că îngerul de la poartă o să vă întoarcă din drum, doar pentru faptul că ai ales să ajuți instituții care sunt vitale pentru societate. Nu este nimeni de condamnat, credincios sau necredincios, însă, propunerea deputatului merită dezbătută.

Sursa foto.

22 de comentarii

 1. Stii ca nu m-am gandit niciodata la acest aspect? Chiar asa, de ce sa plateasca pentru biserica cel care nu crede in ea?

 2. 🙂 Oricum, nu cred ca se va aproba asa ceva. Mai bien tau ei din bugetele educatiei, culturii decat de la culte.

 3. Suntem o natie de prosti condusi de smecheri indoctrinati prin credinta, tzucam cadavre si ne ungem cu ele pe fata ne frecam mainile de hainele poptii ca ii sfant mancam paine taiata marunt ca ii trupu lui Iisus si cate alte idiotenii , cand te gandesti in istorie toti cotropitori si colonistii gaseau bastinasii si radeau de obiceiurile lor dar tot asa suntem si noi ca niste bastinasi, am fost crestinati cu forta botezati la diferite religii fara sa ne intrebe nimeni nimic fara sa ai dreptu sa-ti alegi tu zeul in care crezi aiurea !!!

 4. N-am nimic impotriva religiilor de niciun fel. Sa-si faca fiecare cult cate catedrale, sinagogi sau moschei doreste DAR NU PE BANII MEI.

 5. Exact. Asa gandesc si eu. Pe donatii si pe banii lor ce vor ei, dar nu si pe banii mei. Aici trebuie trasa linia.

 6. BOR e cea mai bogata institutie. Si daca li se taie macaroana, afacerile vor merge struna, iat defoicitul va fi recuperat dde la enoriasi.

 7. Şi eu sunt de acord să le oprim robinetul, statul şi biserica trebuie să fie două entităţi separate. Dar aşa cum zicea Moise Guran, preoţii sunt agenţii electorali cei mai ieftini, aşa că politicienii vor lăsa robinetul deschis.
  Pe de altă parte, cred că popularitatea biseriii e în scădere, mai ales la oraşe.

 8. Biserica a devenit o afacere a naibii de profitabila datorita naivitatii „clientilor” care isi „cumpara” iluzi de la SC.BOR.SRL

 9. Oamenii sint mai degraba creduli decit prosti.Unii distre ei incearca sa se regaseasca pe sine prin credinta. Dar din pacate majoritatea preotilor sint niste lipitori care cersesc bani de la oameni folosind numele Lui Dumnezeu. Pe vremena lui ceasca erau angajatii securitatii acum fac politica si comert. Este desgustator ceea ce fac.

 10. De multe ori cand plec la Biserica ma intreb ,,Oare Iisus chiar asta vrea?”
  in zilele noastre trebuie sa ai o situatie financiara stabila pentru a te ruga.
  Am fost intr-o excursie iar la o manastire ne-au cerut 10 lei intrare. Este de necrezut!
  De multe ori am dubii la donatiile care se fac prin intermediul Bisericii, pentru ca pana si ,,trimisii” lui Iisus, fura cu nerusinare.

 11. Din păcate, nu cred că o să se aleagă ceva de toată treaba asta, fiindcă vorba aia, o mână spală pe alta. Cum să le taie statul macaroana, când Biserica are așa influență asupra maselor?
  Apropo, vara trecută, mi-a fost dat să cunosc un preot ortodox care face afaceri cu mașini de lux. Cumpără mașini lovite, le repară și le vinde mai departe. Bineînțeles că și dânsul are un merțan în dotare.

 12. Eu sunt de parere ca e bine ca fiecare om sa aibe optiunea lui incotro se duc banii lui… La cariera unde lucreaza tatal meu… cei 2% sau nu stiu cat fiecare om ii trimite acolo unde doreste prin completarea unor formulare.

 13. Eu imi cer in fiecare an fisa fiscala pentru a putea dona cei 2% la o asociatie din oras. Cred ca asa ar trebui sa facem cu totii, sa ne folosim de drepturile care ni se cuvin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*