Folosirea frecventmetrelor (P)

Folosirea frecventmetrelor (P)

Frecventmetrul este un echipament de testare care este utilizat pentru măsurarea frecvenței semnalului produs de un dispozitiv generator de unde sinusoidale sau un oscilator. Este foarte simplu de configurat și ușor de utilizat. Măsoară frecvența semnalului și îl afișează pur și simplu în format digital.

Frecventmetrele sunt instrumente de testare utilizate în multe aplicații asociate ingineriei de frecvențe radio pentru a măsura foarte precis frecvența semnalelor. Aceste contoare de frecvență sunt utilizate pe scară largă într-o varietate de domenii ale testului electronic pentru a măsura frecvența semnalelor repetitive și, de asemenea, pentru măsurarea timpului între margini pe semnalele digitale.

Deși cerințele și aplicațiile reale pentru un frecventmetru sunt diferite, acesta foloseşte același circuit de bază, cu unele reconfigurări interne simple și, ca urmare, uneori, frecventmetrele pot acționa ca şi cronometre.

Aceste instrumente de testare sunt disponibile pe scară largă și pot fi adesea cumpărate la prețuri foarte competitive. Cu toate acestea, nu uitați că nu doar costul este important, iar un frecventmetru la costuri reduse poate oferi performanțe slabe.

Când utilizați un frecventmetru, acesta vă ajută să înțelegeți cum funcționează contorul de frecvențe pentru a-l putea folosi în cel mai bun nivel și pentru a câștiga cele mai precise citiri.

Deoarece frecventmetrele sunt utilizate pe scară largă în laboratoare și în multe alte domenii, o bună înțelegere de bază a funcționării lor este foarte utilă.

Un frecventmetru este utilizat mai ales pentru măsurarea frecvenței radio, a semnalelor și a frecvenței oricărui semnal electronic care este de natură repetitivă cu acuratețe.

În ciuda disponibilității comune, este necesar să rețineți că ar trebui să alegeți un frecventmetru adecvat pentru o anumită aplicație. Precizia și rezoluția frecventmetrelor sunt doi factori importanți ai specificației generale.

Rezoluția și acuratețea sunt două aspecte complet diferite ale performanței unui frecventmetru, deși sunt adesea echivalate între ele. Prin urmare, pentru a putea interpreta citirile unui frecventmetru, este foarte necesar să se înțeleagă diferența dintre precizie și rezoluție.

Puteţi fi familiarizați cu precizia unui echipament. Totuși, rezoluția unui frecventmetru este denumită capacitatea sa de a diferenția între două semnale foarte apropiate unele de altele. Este o măsură a numărului de cifre din citirea frecvenței semnalului.

Cum se utilizează un frecventmetru?

În multe aplicaţii, utilizarea unui frecventmetru este foarte simplă. De multe ori este doar o problemă de a porni frecventmetrul și de a aplica semnalul la intrare.

Frecventmetrele pot fi utilizate pentru măsurarea multor semnale de la semnale logice digitale până la RF și microunde. Această tehnologie s-a dezvoltat astfel încât aceste frecventmetrele să poată măsura intervalele de timp, precum și frecvența. Folosind tehnologia de procesare digitală este posibilă măsurarea atât a intervalului de timp, cât și a frecvenței, deoarece una este inversă celeilalte. Pentru a face o măsurare simplă a frecvenței sau a intervalului de timp este necesar să aplicați semnalul la intrare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*