Guvernelor, vă mulțumim!

cladiriepave

O listă interesantă mi-a atras atenția ieri. Mai multe întreprinderi mici și mijlocii, ce duceau pe spate economia județului în trecut, au dispărut în 25 de ani postdecembriști. Lista e destul de lungă, dar sunt convins că ar mai fi loc și de altele aici:

Intreprinderea de retele electrice Baia Mare, Centrala minereurilor si metalurgiei neferoase Baia Mare, Intreprinderea miniera Baia Borsa, Intreprinderea metalurgica de metale neferoase Baia Mare, Intreprinderea mecanica de masini si utilaj minier Baia Mare, Intreprinderea de suruburi Sighetu Marmatiei, Intreprinderea de masini unelte, accesorii si scule Baia Mare, Combinatul de prelucrare a lemnului Sighetu Marmatiei, Intreprinderea de exploatare forestiera si transport Baia Mare, Intreprinderea mecanica de reparatii auto si utilaje pentru transporturi Baia Mare, Intreprinderea de productie industriala pentru constructii cai ferate Baia Sprie, Intreprinderea “Filatura de bumbac Baia Mare”, Intreprinderea de tricotaje “Unitatea” Sighet, Intreprinderea de confectii Baia Mare, Intreprinderea de faianta si sticlarie Baia Mare, Intreprinderea de paruri Sighet, Intreprinderea pentru producerea si industrializarea legumelor si fructelor Baia Mare, Intreprinderea viei si vinului Baia Mare, Intreprinderea de industrializarea carnii Baia Mare, Intreprinderea de industrializare a laptelui Baia Mare, Intreprinderea de drojdie “Seineana” Seini, Intreprinderea de morarit si panificatie Baia Mare, Intreprinderea de in Ulmeni!

Eu zic să le mulțumim tuturor guvernelor de după 1989 pentru incompetența de care au dat dovadă. Dăruirea lor pentru distrugerea și subminarea economiei locale le-a reușit. Suntem un județ vai de capul nostru. Nu mai avem aproape nimic. Dacă vă mai aduceți aminte și de alte societăți dispărute, nu ezitați să le menționați.

P.S.: Multe dintre sediile fostelor intreprinderi nici nu mai există. Au fost demolate, vândute, furate etc.

4 comentarii

  1. Dar putem mere „pe” franta, italia, anglia sa ne facem cunoscuti. Fain, ase-i? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*