HCM a murit, trăiască HCM!

hcm a murit

Îmi vine greu să scriu ceva legat de dispariția acestei echipe. De mic copil am fost aproape de sportul băimărean. Indiferent de sport, tata mă purta după el. Am crescut și am început să merg singur, apoi în galerie și tot așa. Am amintiri frumoase, dar și multe dureroase.

Cel mai mult am suferit în anul 2000 când FC Baia Mare și-a vândut locul câștigat pe teren. Drept dovadă, nu am mai fost pe stadion până prin anul 2007. 2010, FC Baia Mare dispare. Iar odată cu el, pentru mine dispare și fotbalul românesc. Însă, am speranța că noi suporterii vom reuși să urmăm modelul altora și să facem treabă. Urmează să vedem.

În 1998 și 1999 eram undeva în sală când Minaur aducea primele titluri la handbal masculin. Deci, nu pot să vă spun în cuvinte ce a fost atunci în sală. N E B U N I E!!! (Minaur e Minaur!) În 2011 Minaur a retrogradat. Am refuzat să merg la ultimul meci jucat în prima ligă. Nu am putut trece peste șoc nici până astăzi. 2015, Minaur devine campioana României la handbal. 2016, Minaur scapă de retrogradare. Cu asta am zis tot despre situația de la băieți, nu?

2002 mă prinde în sală la finala Challenge Cup disputat de HCM. Era prima finală europeană pe care eu o vedeam în Baia Mare. Ce emoții am avut, ce meci am văzut. Ce public, nici nu are rost să comparăm. A fost poveste, chiar dacă am pierdut. 2014, HCM Baia Mare devine campioana țării. Un vis. Nu credeam că echipa de fete va putea ajunge vreodată aici. Meciuri în Champions League, spectatori mulți (atenție, nu suporteri toți) și amintiri frumoase,.

21 mai 2016, HCM Baia Mare dispare de pe harta handbalului românesc. Cel puțin așa pare la ora actuală. Vă spun sincer că eu nu mă atașez de jucători, jucătoare etc. Eu mă atașez de club, culori, istorie și așa mai departe. Nu am avut puterea să merg la ultimele meciuri ale fetelor. Fără jenă spun asta. Nu am putut asista la dispariție, pentru că eu știam de mult că aici se va ajunge.

Nu doar eu, ci și alții. Când vă spuneam, mulți eram acuzați că facem jocuri politice, deși eu unul nu dau doi bani pe politica românească. Poate nu meritam echipa asta sau poate nu meritam dispariția ei. Vă las pe voi să decideți dacă ați procedat bine crezând toate balivernele din ultimul an. Vă las pe voi să decideți cine este sau sunt vinovații. Eu știu că vinovatul principal este după gratii!

Fetele vor pleca, antrenorii vor pleca, conducerea administrativă idem și vom rămâne noi. Suporterii HCM. Fără echipă și făr…stați, că nu este chiar așa. Există cluburi mici prin oraș, care au nevoie de sprijinul nostru. Marta, CSS, Phoenix și poate și altele.

Dacă ați iubit handbalul, acolo vă este locul. Pentru că doar prin noi poate renaște handbalul în Baia Mare. Dacă vom renunța, atunci ne merităm soarta. La revedere, HCM!

2 comentarii

  1. de ce scrii ca ne meritam soarta? cine a facut ca echipa de aur sa dispara va plati pt asta mai devreme sau mai tarziu poti sa fii sigur de asta in viata totul se plateste si fetele nu meritau asemenea tratament mai ales ca au scris ISTORIE pt BAIA MARE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*