Hotel Minerul să fie din nou al băimărenilor

hotelvintagebaiamare

La sfârșitul secolului XIX, cetățenii acestei urbe au decis că e timpul să aibă un hotel elegant. Au strâns ban cu ban, donații de la diverși oameni de afaceri și au ridicat Hotel Sfântul Ștefan. Unul dintre cele mai emblematice clădiri din orașul de pe Săsar.

Hotelul a aparținut orașului până în anii 90, când deștepții de la București au decis că e timpul să stoarcă ceva bani. Au privatizat clădirea (deși nu a aparținut niciodată lor!) și au vândut-o pe o sumă derizorie unui investitor no-name.

Ani la rând, clădirea s-a degradat, ajungând să fie o pată de rușine pe obrazul Băii Mari. Anul trecut, primăria Baia Mare a început lupta cu sistemul pentru recuperarea comorii. Tribunalul ne-a dat câștig de cauză. Orașul trebuie să preia clădirea de la RADEF.

Doar că domnii de la centru nu s-au prezentat pentru a semna actele de predare. Demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mult respect au ei pentru cetățean. Deocamdată, așteptăm și alte piedici din partea instituțiilor statului român pentru a putea recupera ceea ce ni se cuvine de drept.

minerulbaiamare

Foto

5 comentarii

  1. Primaria Baia Mare are o gramada de idei cu ce ar putea face aici. Sa vedem daca va ajunga din nou la noi.

  2. Un singur aspect. Cred ca unii inca nu isi dau seama ce inseamna sa renovezi o cladire veche.
    Ii conservi si restaurezi infatisarea initiala, inclusiv tamplaria acolo unde se poate. Pentru ca arhitectura ca acum 100 si mai bine de ani nu se mai face si atunci orice cladire veche in sine e o bijuterie, iar de bijuterii trebuie sa ai grija. E o piesa de muzeu. Indiferent cine e proprietarul
    Vezi, de aceea orasul are nevoie de o comisie de urbanism care sa fie atenta la astfel de detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*