Imaginează-ți…

…că stai la rând pentru o pâine. Alimentul pe care l-ai dorit de mult timp. Ești printre ultimii și simți că nu mai ai putere. Și atunci când simți că aproape ai ajuns la ea, vezi prin vitrină că cineva, care nu a stat la rând primește o pâine, fără să o plătească.

Imaginează-ți că ești bolnav și ești obligat să stai la rând pentru medicamentul care te-ar putea face bine. Deși puterile nu te țin, vrei să reziști, nu de alta, dar trebuie să te faci bine, ca să mergi la muncă. Mai ai un pic până ajungi la tejghea, însă, surpriză, același om primește medicamente, cu reducere, fără să stea la rând.

Imaginează-ți că trebuie să îți plătești dările. Din bănuții ăia puțini pe care îi ai. Stai la rând, deh, la noi în țară s-a stat și se stă la rând. Pe când să ajungi la casă, vezi că înăuntru, după sticla de protecție, stă același de la brutărie și farmacie. Rezolvă treburile sărind peste noi, muritorii de rând.

Cum te-ai simți? Ca un nimic, cred. Mă gândesc că așa s-au simțit și miile de oameni ce stau la rând să pupe moaștele și hop, au văzut cum alții au sărit peste ei. De unde au ei puterea astea divină? Simplu, sunt politicieni, oameni care ne iau la mișto de 24 de ani și noi încă suportăm.

11 comentarii

  1. Iar te-ai ”inervat” ! Foarte frumos scris, cu nerv și spumă. Sabin Gherman, păzea că vei fi detronat de-un pui de moroșan!

  2. Ce să și faci, ei au mai multe perechi de …(masculin) :)) sau mai multe (feminin) … :)) decât avem noi 😀

  3. Politicieni… gen Gabriela Vranceanu Firea… nu?
    Ca ea se lauda zilele astea pe la tv ca a fost la Iasi.. de parca asta ii face mai buni(pe ei, politicienii)

  4. Nu ma asteptam ca acest articol tampit sa aiba legatura cu tampenia asta de religie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*