Impresii de la sărbătoarea încheiată

A trecut încă o serie de sărbători în Baia Mare. Toamna Băimăreană, pentru unii a fost top of the top, pentru alții mumă. Depinde de gusturile fiecăruia. De câțiva ani, mă feresc să ajung prin zona unde se ține Sărbătoarea Castanelor. Conaționalii noștri cu piele mai închisă au pus stăpânire pe tot. Plus că știm că la unii dintre ei le place să umble și prin buzunarele petrecăreților.

Oricât ne-am strădui să îi eradicăm în această perioadă, an de an par să fie din ce în ce mai mulți. Și din ce am văzut anul acesta, chiar mai curajoși și mai agresivi. Poliția, fie ea locală sau națională, nu le face față. Numeric, sunt depășiți de mulți ani. Pe lângă asta, tarabele cu kitsch au devenit deja marca înregistrată a acestei sărbători.

Ați observat că aghistinele au cam lipsit? Eu chiar m-am gândit să rebranduim sărbătoarea. În loc de Sărbătoarea Castanelor, am putea să îi zicem Sărbătoarea Kürtös Kalács. Anul acesta din 10 tarabe 6 erau cu renumiții cozonaci. Acest festival sau ce o fi, și-a pierdut din farmecul de altădată. Poate ar trebui regândit conceptul și reîmpachetat. Mi se pare că dintr-o sărbătoare, cândva cochetă,  a devenit un bâlci. Deși autoritățile încearcă să ridice nivelul, unii conaționali de-ai noștri le pun bețe-n roată.

Foto

1 comentariu

  1. Doar eu am observat in ce hal se misca ciocanul in stanga si dreapta cand era in functie? Mi-era teama sa nu cada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*