Intrebari si raspunsuri legate de piata imobiliara din Cluj-Napoca (P)

piata imobiliara din cluj napoca

Citeam intr-una din zilele trecute, undeva pe internet, ca pretul locuintelor din Cluj a depasit pretul imobiliarelor din capitala. Se pare ca in aceasta primavara, apartamentele din acest Silicon Valley al Romaniei (unii spun ca e chiar al Europei), au depasit un prag neatins pana acum – aproape 1300 de euro per metru patrat (1294 ca sa fim mai exacti, conform site-ului imobiliare.ro). Totul in contextul in care Cluj-Napoca este si orasul din Romania in care se construieste cel mai mult…

Te-ai gandi initial ca preturile acestea sunt doar pentru apartamentele noi, moderne, nu? Sau ca preturile nu au crescut cu mai mult de 5% de la un an la altul, nu-i asa? Gresit! Analizele nu se incheie insa aici. In luna aprilie a anului 2017, preturile au crescut in medie cu 2,2% in cazul apartamentelor vechi si cu 2,6% in cazul apartamentelor din blocurile noi construite. Iar ca sa raspund la a doua intrebare, pretul per metru patrat a crescut cu 8% fata de acelasi interval din 2016. Eu am studiat si comparat preturile catorva apartamente de vanzare in Cluj aici.piata imobiliara din cluj napoca

Ceva de comentat pana acum?

Alte subiecte de discutie, pentru aici si acum

Din cifrele pe care le-am mai gasit la o cautare pe Google, am aflat ca in Cluj-Napoca isi duc traiul peste 80.000 de studenti. Dintre acestia, mai putin de un sfert au locuri in caminele studentesti – mai precis, in jur de 14.000 de locuri (conform ziarului online Monitorul de Cluj). Asadar, batalia pentru un loc in caminele clujene este mereu acerba, in fiecare toamna. Restul tinerilor au de ales intre a sta in gazda, a-si lua o chirie sau a-si achizitiona un apartament. Alte optiuni sau pareri?

Pentru cei cu bugete mai mici, cartierele Manastur sau Buna Ziua sunt cele mai bune optiuni. Iar pentru cei care banii nu sunt o problema, Grigorescu sau Gheorgheni suna foarte foarte bine.

Care sunt principalele aspecte de care tii tu cont atunci cand vrei sa iti cumperi o locuinta sau sa te muti in chirie? Suma de bani de care dispui? Ai o serie de necesitati ori mofturi ce sunt prioritare? Depinzi de o anumita perioada de timp? Iti place sa negociezi?

Tu ce parere ai? Ai cumva un raspuns diferit la intrebarile de mai sus sau crezi ca exista o solutie pentru a gasi cele mai bune deal-uri in Cluj, in piata imobiliara? Lasa un comentariu in spatiul de mai jos si discutam!

1 comentariu

  1. Pfu, nu credeam ca preturile sunt chiar atat de mari in Cluj, la apartamente. Cred ca multi dintre studenti si dintre tineri aleg locuinta in primul rand in functie de cati bani au…fiind la inceput de drum, salariile nu sunt atat de mari. Din cauza asta multi aleg apartamentele de inchiriat in cartierele marginase ale Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*