Ipocrizia la români

ideciudejos

Anul trecut, presa și nu numai, au sărit ca din pușcă atunci când au aflat că secuii au arborat un steag. Al lor sau inventat, asta e fix treaba istoricilor să o afle. Navigând pe internet, am avut ocazia să observ că sașii din Ideciu de Jos și-au arborat steagul, ba mai mult de atât, în primărie e arborat steagul Germaniei. Da, ați citit bine, al unei alte țări.

Acum aștept să văd cum vor fugi televiziunile să relateze despre furtul Ardealului. Poate o să meargă ziariștii să cumpere pâine și o să fie întâmpinați  cu: Ich spreche nicht rumanien. Cine știe, poate sașii de acolo se pregătesc să fure Transilvania, să o alipească Germaniei.

Domnilor știu că nu va fi așa. Totul se trece cu vederea. Acum așteptăm alegerile europarlamentare și scandalul româno-maghiar. Știm, știm, se fură Ardealul, nu se servesc români și alte monstruozități. Aceeași placă. Voi nu v-ați plictisit?

Foto

10 comentarii

  1. Nu ma obosesc sa explic si sa impaciuiesc. Lumea ar trebui sa fi mult mai deschisa la minte. Insa, prostia nu are limite.

  2. Nu mi se pare normal ca la mine in tara sa nu pot cumpara ceva daca nu cunosc limba lor (chiar daca ei stiu foarte bine limba romana, nu o folosesc deloc), am patito pe pielea mea…

  3. Hai ma, serios? Legende. Am fost de nenumarate ori in secuime, poti cere in ce limba vrei tu, bani sa ai. Lumea mereu cauta motiv de scandal.

  4. Cotose, se poate sa fii un unguras mai sovin decat atat?:)) Exemplu tau cu steagul german, merge ca nuca in perete.Nu exista termen de comparatie.Germania nu are granite cu Romania.Daca avea, si aveau vise umede teritoriale cum ai tu si alti ungurasi naivi, atunci reactia era asemanatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*