Lacul Firiza, noua groapă de gunoi!

lacul firiza

Am înțeles că sunt ceva probleme cu managementul gunoiului din Maramureș. Ce ați zice să folosim lacul Firiza pentru a depune toate gunoaiele acolo? Spațiu este suficient, este apă berechet, poate unele gunoaie vor dispărea pe fundul lacului. Ce mai, este o soluție ideală.lacul firiza

Știți doar care este problema aici? Că unii deja fac asta. Lacul Firiza, locul care dă apă de băut Băii Mari, arată ca o groapă de gunoi. Peturi, cauciuc, hârtie și ce vă mai puteți voi imagina. Da, aceasta este imaginea care ne întâmpină dacă mergem azi acolo.

Oameni buni, este timpul să vă schimbați atitudinea. Garda de Mediu, ce pi**a m***i faci??? Primăria Baia Mare??? Vital??? Amenzi, verificări etc.? Dormiți pe voi? Băga-mi-aș…

foto

3 comentarii

 1. Haine , pantofi, tuburi de spuma , tuburi de spray , pungi saci de rafie cu gunoaie cam asta am gasit pe acolo , unde acum 2 ani pescuiam la caras 🙂 !

 2. Nu este noua gropa de gunoi, asa a fost tot timpul in coada barajului.
  Localnicii din Firiza si Blidari arunca gunoaiele in rau iar la o ploaie mai mare ajung toate in baraj. Sa nu uitam si ‘turistii’ care vin sa se simta bine pe baraj.

 3. Buna Tuturori,

  imi aduc aminte …. cu ani – multi ani -in urma noi copii fiind, mergeam sa patinam pe baraj iarna … si nu era gunoi.
  Vara mergeam la baie – chiar si in Vidra si nu era gunoi, mizerie – dar drept este si cert ca beam din sticla – care il aduceam inapoi fiindca faceam bani de strand pentru cursul saptaminii. 🙂 Ce se putea ardeam pe foc sa n-avem de adus multe acasa– si cumva si restul de exemplu cutii de conserve, sau borcane nu ramineau dupa noi.
  Parintii nostrii ne ziceau tot timpul – ganditi -va si voi veti avea copii , sa le ramina si lor acest loc pentru vizitat.
  Dar din pacate acum citiva ani dezamagita am ramas … la vazul ramasitelor lasate dupa alti colocatari – sau iubitori de natura.

  Si cu fetita am fost sa vada unde se balacea mama de tinara –
  are doar 5 ani
  ….dar o educ si ii spun , ce ducem in excursie – aducem si acasa- si ramine in rucsac- apoi la selectiv – fiindca mama natura nu e pregatita sa ” digere” ….

  si odata vei avea si tu copii care trebuie sa vada ce frumos este la un picnic in mijlocul naturii….. si mama natura speram ca ne va da si apa curata, si aer curat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*