Lamaia si bicarbonatul – le folosim pentru albirea dintilor?

Fraza „lamaia albeste dintii” este complet eronata. Cativa pacienti m-au intrebat daca li se albesc dintii in urma frecarii cu lamaie, ca asa au citit intr-o revista. Este gresit! Lamaia este foarte acida si, in urma contactului prelungit cu smaltul (ţesut care protejează dintele), il demineralizeaza. Dintele devine sensibil la periaj si la contactul cu alimentele acre sau dulci. Pe un smalt demineralizat se formează în timp carii.

Inca o problema intalnita in randul pacientilor: Multi exagereaza cand se periaza cu bicarbonatul alimentar. Bicarbonatul care se foloseste in cabinetele stomatologice are alte proprietati fata de bicarbonatul alimentar. Cel din magazin este foarte dur, abraziv si prin periajul frecvent si intempestiv afecteaza strucura smaltului.

Exista o „reteta” pentru o pasta de albit dintii pe baza de bicarbonat, lamaie si pasta de dinti. Pentru siguranta dintilor dumneavoastra va sugerez sa NU incercati acea pasta. In timp smaltul se distruge si sensibilitatea dintilor va fi din ce in ce mai puternica.

Intrebati medicul dumneavoastra stomatolog inainte de orice solutie/pasta/gel pe care vreti sa o folsiti pentru albirea dintilor!

Guest-Post scris de Dr.Laura Calbajos

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*